?>

TTB: Bir günde 3 hekim yaşamına son verdi!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir günde 3 hekimin hayatına son verdiğini açıkladı.

Asayiş - 2 yıl önce

TTB'den yapılan açıklamada, 3 genç hekimin aynı gün hayatına son verdiği bildirildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir günde 3 hekimin hayatına son verdiğini açıkladı.

TTB’den yapılan açıklamada, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan iki genç hekimin intihar ettiği belirtildi.

Açıklamada, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'nın yaşamına son verdiği duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi: "Aynı gün içinde Mersin'de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiği bilgisine ulaştık. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Üzgünüz ama öfkeliyiz de! Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz! Bugün iki genç meslektaşımızın yaşamlarına son verdiğini öğrendik. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş’i ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hekimlik mesleğinin ve sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alınmasını kabul etmiyoruz! Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz!"

Haftanın Öne Çıkanları

Yalan haber yapan ATV muhabirini rezil etti!

2023-09-22 12:39 - Gündem

Özgür Özel: CHP sağa kaydı ama biz düzelteceğiz!

2023-09-27 11:24 - Siyaset

Çatlı'nın ailesinden 'tehdit ediliyoruz' davası!

2023-09-27 10:08 - Gündem

Sözde hocadan vaaz: Davetiyeye annenin adı niye yazılıyor?

2023-09-27 12:27 - Gündem

AKP'li Külünk ifade verdi, Ali Erbaş affını isteyebilir!

2023-09-26 10:19 - Gündem

CHP kongresinde kazanan Reis Reisoğlu oldu!

2023-09-24 14:13 - Siyaset

CHP'de gözler İstanbul İl Başkanlığı seçiminde...

2023-09-25 10:51 - Siyaset

Dilan Polat: Ne isteniyor benden, öleyim mi?

2023-09-26 08:20 - Magazin

CHP'de ibre Karaca Bozgeyik'ten yana...

2023-09-23 19:44 - Siyaset

Rıza Kayaalp Dünya ikincisi oldu

2023-09-23 00:15 - Spor

İlgili Haberler

Kadın yatak odasında ölü bulundu: Eşinden haber alınamıyor

00:08 - Asayiş

Ağaca asılı halde erkek cesedi bulundu

00:00 - Asayiş

'Kanseri bitireceğim' demişti: Emekli doktorun ölüm nedeni araştırılıyor

00:39 - Asayiş

Dilan Polat’ın korumasına silahlı saldırı

07:08 - Asayiş

Kayseri'de facia gibi kaza! Traktör uçuruma yuvarlandı: 2'si ağır 8 yaralı

00:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

İran-İsrail gerilimi piyasaları sarstı: Petrol fiyatları uçtu!

23:38 - Ekonomi

Ferdi Zeyrek’in kendi hesabından veda mesajı paylaşıldı: ’Elveda iki gözümüz’

21:09 - Gündem

Kirazın tanesi 10 lira: Ekonomi politikaları 'meyvesini' veriyor!

16:08 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Filistin Eylem Komitesi'nden İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto

13:09 - Gündem