?>

Trump'tan Şi açıklaması: İkili görüşme ne zaman gerçekleşecek?

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in ABD'ye uygulayacağı misilleme tarifelerin sorun olmadığını belirterek, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile uygun zamanda görüşeceğini ve acelesi olmadığını ifade etti.

Dünya - 6 ay önce

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te düzenlediği imza töreninin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Çin'den yapılan ithalatta yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulama kararına karşı Çin'in ABD'den ithal edilen bazı ürünlere yönelik açıkladığı misilleme tarifelerin sorulması üzerine Trump, "Sorun değil" yanıtını verdi.

Trump, Çin ve diğer herkese karşı "çok iyi iş çıkaracaklarını" belirterek, "Biden yönetiminden daha önce hiç görmediğim şekilde faydalandılar. Çin ile olan ticaret açığının yaklaşık bir trilyon dolar olduğunu hiç görmemiştim. Düşünün, bir trilyon dolar. Paramızı ordularını inşa etmek için kullanıyorlar ve Biden buna izin verdi" dedi.

Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Trump, "uygun zamanda" görüşeceğini kaydetti ve "Acelem yok" diye ekledi.

Çin, ABD Başkanı Trump'ın Çin'den ithal tüm ürünlere yüzde 10 ilave gümrük vergisi getirme kararına karşı, bu ülkeden ithal bazı ürünlere ek gümrük vergisi getireceğini açıklamıştı.

Çin Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'den, aralarında ham petrol, tarım ekipmanları, yüksek emisyonlu taşıtlar ve kamyonetlerin olduğu ürünlere yüzde 10, kömür ve doğal gaz ithalatına yüzde 15 ek gümrük vergisi getirileceği belirtilmişti. Yeni gümrük tarifelerinin 10 Şubat'tan itibaren yürürlüğe gireceği kaydedilmişti.

Çin Ticaret Bakanlığı da tungsten, tellür, bizmut ve molibdenin olduğu kritik madenlerin ABD'ye ihracatının kontrol altına alınacağını duyururken, Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi ise ABD'li internet şirketi Google hakkında, tekelleşme karşıtı düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Cassandra dizisinin konusu ne? Cassandra dizisinin oyuncuları kim?

2025-02-03 02:38 - Magazin

Survivor'da yetenek yarışmasını kim kazandı? Survivor'da birinci kim oldu?

2025-02-03 02:08 - Magazin

İlgili Haberler

Son Dakika... Rusya'nın doğusunda 8.8 büyüklüğünde deprem

08:31 - Dünya

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

16:35 - Dünya

İsrail, Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nı vurdu!

16:23 - Dünya

AB'de 'felaket senaryosu' hazırlığı: 'Temel ihtiyaç maddeleri stoklama planı

00:39 - Dünya

Aliyev ile Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset