?>

Trump, İran'a saldırı emri verdi sonra vazgeçti!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün İran'a yönelik bir hava saldırısına onay verdiği, ancak bir süre sonra bu kararından vazgeçtiği ileri sürüldü.

Dünya -

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün İran'a yönelik bir hava saldırısına onay verdiği, ancak bir süre sonra bu kararından vazgeçtiği ileri sürüldü.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, adı açıklanmayan bazı üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik bir saldırı kararından son anda vazgeçtiğini iddia etti.

NYT'nin, "Trump, İran'a hava saldırısına onay verdi, sonra aniden vazgeçti" başlıklı haberinde, Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililerin, ABD yerel saatiyle 19:00'a kadar İran'a ait bazı radar ve füze bataryalarının vurulmasını bekledikleri, Trump'ın kararından vazgeçmesi sonucunda bunun gerçekleşmediği ifade edildi.

Haberde, Trump'ın mı bu konudaki kararını değiştirdiği, yoksa yönetimin mi farklı bir strateji uygulamaya karar verdiğinin net olmadığı görüşlerine yer verildi.

"Pompeo ve Bolton'a rağmen vazgeçti"

Öte yandan Amerikan ABC kanalında aynı konuyla ilgili bir haberde ise Trump'ın iptal kararını, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'a rağmen aldığı iddia edildi.

Beyaz Saray ve Pentagon'dan iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dün konuyla ilgili olarak Beyaz Saray'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, "Çok büyük bir hata yaptılar. İHA uluslararası hava sahasındaydı, bilimsel olarak bunun kanıtlarına sahibiz. (ABD'nin İran'a saldırı planı olup olmadığını) Yakında göreceksiniz." demişti.

Söz konusu İHA'nın düşürülmesinin "kasıtlı" olduğuna inanmadığını belirten Trump, "Sanıyorum bir general veya biri o İHA'yı düşürme yanlışını yaptı. Neyse ki İHA'da kimse (pilot) yoktu; eğer olsaydı bu büyük bir fark yaratırdı. Fakat hissiyatım şu, bu birinin yapmaması gerekirken yaptığı bir hataydı." ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Erdoğan’dan Ahmet Kaya’nın mezarıyla ilgili açıklama!

- Siyaset

AKP aleyhine tutanak imzalatılmaya çalışıldı!

- Gündem

173 bin öğrenciye karne hediyesi lunapark bileti

- Yerel

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi açılıyor

- Yerel

Gaziantep’te tarla süren çiftçi traktörün altında kaldı

- Asayiş

İlgili Haberler

Hindistan, Çelebi Havacılık'ın güvenlik iznini iptal etti

00:00 - Dünya

Trump resti çekti: Putin’le görüşmeden barış olmaz

18:09 - Dünya

Dünya İstanbul’a kilitlendi: Dolmabahçe’de diplomasi zamanı

00:09 - Dünya

Putin isimleri onayladı: İstanbul'daki Rus heyetinde kimler olacak?

00:08 - Dünya

Çin'den Latin Amerika ülkelerine vize muafiyeti

00:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Polatlı'da 104 yıllık patlamamış el bombası bulundu

00:09 - Gündem

AKP'li vekil meğerse hiç istifa etmemiş!

23:02 - Siyaset

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

17:55 - Siyaset

Gazeteci Furkan Karabay tutuklandı!

16:09 - Gündem

Gazeteci Can Ataklı hakkında hapis istemi!

15:09 - Gündem