?>

Trump, Harris’i hedef aldı: Biden felaketinin arkasındaki ultra-liberal itici bir güç

ABD Başkan Adayı Donald Trump, muhtemel rakibi Kamala Harris’i Amerikan tarihindeki “en beceriksiz ve aşırı solcu başkan yardımcısı” olarak niteledi. Trump, Harris’in Her bir Biden felaketinin arkasındaki ultra-liberal itici güç ve ABD’yi yok edecek radikal solcu bir deli oldu?

Dünya - 2 yıl önce

ABD Başkan Adayı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekildiğini açıklamasının ardından ilk mitingini Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrinde gerçekleştirdi.

Kendisine yönelik başarısız suikast girişimi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan mitingde Demokratları hedef alan Trump, Biden’ın “anketlerde çok kötü şekilde geride olduğu için” yarıştan çekildiğini iddia etti.

ABD başkanının görevini icra edemeyeceği sonucuna varılması durumunda, başkanın görevden alınarak yerine yardımcısının geçici olarak görevi devralmasını öngören ABD Anayasası’nın 25. maddesine atıfta bulunan Trump, Demokratların Biden’ı görevden almakla tehdit ettiğini savundu.

Trump, “Aslında olan şey, Demokrat Parti liderlerinin, patronların, çok demokratik olmayan bir hareketle, ’Ya çekil ya da 25. maddeyi kullanarak seni saf dışı bırakacağız’ demeleriydi” ifadelerini kullandı.

Biden’ın desteğini açıkladığı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i sert sözlerle eleştiren Trump, “Şimdi yenmemiz gereken yeni bir kurban var: Yalancı Kamala Harris!” ifadelerini kullandı.

Harris’i Amerikan tarihindeki “en beceriksiz ve aşırı solcu başkan yardımcısı” olarak tanımlayan Trump, Harris’in "Her bir Biden felaketinin arkasındaki ultra-liberal itici güç" ve "ABD’yi yok edecek radikal solcu bir deli" olduğunu söyledi.

Kamala Harris’i Biden yönetiminin kürtaj ve enflasyon gibi konulardaki politikaları nedeniyle eleştiren Trump, seçimi kendisinin kazanacağını belirterek, “Kasım ayında Amerikan halkı ona ’Hayır teşekkürler Kamala’ diyecek. ‘Berbat bir iş çıkardın. Her konuda berbat davrandın’ diyecek” şeklinde konuştu.

Harris’in ABD’nin sınır bütünlüğüne “ölümcül şekilde” zarar verdiğini savunan Trump, “Yaptıkları nedeniyle başkanlığa aday olmasına izin verilmemeli” dedi.

Kendisine yönelik suikast girişimini sonrasında bazı söylemlerini yumuşattığını hatırlatan Trump, seçim yarışının ise sert geçeceğinin sinyalini verdi.

"Vurulduğumda bana bir şey olduğunu söylüyorlar. İyi biri oldum” diyen Trump, Demokrat rakiplerine atıfla “Ancak çok tehlikeli insanlarla uğraşıyorsanız çok nazik olamazsınız, gerçekten olamazsınız. Bu yüzden sakıncası yoksa nazik olmayacağım. Sorun olur mu?" diye sordu.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Üniversitesi birinci sırada yer aldı

2024-07-18 09:18 - Eğitim

Gazeteci Atilla Karaduman'ı sonsuzluğa uğurladık...

2024-07-21 19:26 - Yerel

Diyanet’in cuma hutbesi yine tepkilere neden oldu!

2024-07-20 09:45 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

Sokak röportajında kadının sözleri gündem oldu!

2024-07-21 22:14 - Gündem

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda isyan ettiren karar

2024-07-19 21:45 - Gündem

Barış Alper Yılmaz, bir İngiliz devinin daha radarında!

2024-07-20 08:09 - Spor

Gaziantep’li usta gazeteci Atilla Karaduman hayatını kaybetti!

2024-07-20 09:54 - Yerel

Piyade Yarbay Cem Demirkan şehit oldu!

2024-07-20 00:39 - Gündem

Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor

2024-07-23 13:08 - Siyaset

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

200'den fazla belediye başkanı YENİ Parti'ye katılmak için istifa etti

16:00 - Siyaset

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı!

08:01 - Asayiş

YENİ Parti'nin grup yönetimi belli oldu

14:34 - Siyaset

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

11:47 - Siyaset

CHP’ye götürülen bodyguard: Milletvekili koruyacaksınız’ dediler

11:39 - Gündem