?>

Trump, 'Büyük, Güzel Yasa Tasarısı' olarak adlandırdığı yasayı imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, haftalardır üzerinde çalıştığı

Dünya - 18 saat önce

ABD'nin Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz'a denk getirilen imza töreni, hem Amerikan bağımsızlığını hem de Trump’ın ikinci dönemindeki en büyük yasama zaferini kutlamak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte bombardıman uçakları alçak uçuş yaptı, National Mall’da havai fişek gösterisi düzenlendi.

Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada tasarıyı "tarihteki türünün en büyük yasası" "Bu, şimdiye kadar imzalanan en popüler yasa tasarısı"

Trump’ın 2017’de ilk döneminde çıkardığı vergi indirimlerinin süresini uzatan yasa, toplam 4,5 trilyon dolarlık yeni kesintiler getiriyor. Tasarı, aynı zamanda göçmenlik uygulamalarına ve savunma harcamalarına ciddi oranda fon sağlıyor.

SOSYAL YARDIMLARDA BÜYÜK KESİNTİ

Yeni harcamalar ve gelir kaybının karşılanabilmesi için Medicaid programından 1 trilyon dolarlık kesinti yapılacak. Ayrıca gıda yardım programları da ciddi şekilde kısıtlanacak. Bağımsız Kongre Bütçe Ofisi (CBO), bu düzenlemelerin federal bütçe açığını 3,3 trilyon dolar artıracağını öngörüyor. Yapılan analizlere göre, yaklaşık 12 milyon Amerikalı sağlık sigortasını kaybedebilir.

Bazı Cumhuriyetçiler, sosyal güvenlik ağı programlarındaki kesintilerin, 2026’daki ara seçimler öncesinde kendilerini savunmasız bırakabileceğini belirtti. Demokratlar ise yasa tasarısını, "zenginlere vergi kıyağı, yoksullara darbe"

Demokratlar, Trump’ın zengin destekçilerini ödüllendirmek için yoksulları hedef aldığını savunurken, Trump cephesi, bahşiş vergilerinin kaldırılması ve göçmenlik uygulamalarına ayrılan fonları, yasa tasarısının "halk dostu" yanları olarak öne çıkarıyor.

Beyaz Saray’daki imza törenine askeri aileler ve Kongre üyeleri davet edildi. Törenin sonunda, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisi’ndeki oylamanın kapanışında kullanılan tokmağı Trump’a hediye etti. Trump tokmağı vuruyorum, "Hazır mıyız?" diye sordu ve ardından şu sözleri söyledi; "Bu en iyi iki hafta olmalı. Daha iyi iki hafta geçiren oldu mu hiç?"

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: İki gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir!

2025-06-28 18:37 - Siyaset

Cem Küçük, 'Almanya'da domatesin kilosu 20 euro' demişti... Mustafa Sandal markette yalanladı!

2025-06-30 18:38 - Gündem

AKP'nin YSK temsilcisi: YSK kararını mahkeme bozamaz

2025-06-28 12:00 - Siyaset

Muharrem İnce'den AKP'li Varank'a yanıt: Meraklı Varank!

2025-06-28 11:39 - Siyaset

Muhammed Yakut tahliye olduğu gün hayatını kaybetti!

2025-07-01 13:04 - Gündem

Avukat Kurtoğlu: Hukuksal ve yasal değil, operasyon temelli bir dava!

2025-06-28 10:45 - Siyaset

Saray'dan Erdoğan'ın adaylığına formül: Erken seçim tarihi verdi

2025-07-02 12:39 - Siyaset

Erdoğan enflasyon hedefini açıkladı

2025-06-30 13:38 - Ekonomi

Özgür Özel'i hedef almıştı: Burhanettin Bulut'tan Fahrettin Altun'a sert yanıt

2025-07-02 14:38 - Siyaset

Erdoğan: Şaibeyle yatıp butlanla kalkıyorlar!

2025-06-28 16:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Ukrayna’dan Rusya’da askeri havaalanına saldırı

16:09 - Dünya

Kosova Meclisi'nde bomba alarmı: Bina tahliye edildi!

15:09 - Dünya

Rusya-Azerbaycan ilişkilerinde yeni dönem: Moskova-Bakü gerilimi neden tırmanıyor?

14:09 - Dünya

İsrail, insani yardım almak için bekleyen Filistinlileri vurdu: 16 ölü, 90 yaralı

01:39 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de hayatta kalmayı sağlayan son can damarları kesilmek üzere

12:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Vergi Denetim Kurulu’nda 'rüşvet' pazarlığı kamerada

17:38 - Gündem

CHP PM yarın olağanüstü toplanacak

17:08 - Siyaset

Küresel piyasalar toplantı tutanaklarını bekliyor: ABD tarifelerinde son günler

16:39 - Ekonomi

Haber alınamıyordu, acı haber geldi: 3 gözaltı

16:08 - Gündem

İstanbul'da hissedilen deprem: Naci Görür'den uyarı!

15:38 - Gündem