?>

TMMOB İKK'dan "İtidalli olalım" çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Suriyeli göçmenlere yönelik tepkilerin çatışma ortamına ve nefret söylemlerine dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

Yerel - 1 yıl önce

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Suriyeli göçmenlere yönelik tepkilerin çatışma ortamına ve nefret söylemlerine dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

18 Akademik meslek odası tarafından oluşturulan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun vatandaşları itidalli olmaya çağıran açıklaması TMMOB İKK Sekreteri Burkay Güçyetmez tarafından kamuoyuna  duyuruldu. Güçyetmez, yaşanan olayların tehlikeli bir noktaya evrilmemesi için herkesin dikkatli olmasını isterken, "Tepkiler haklı olabilir. Ama bu tepkileri şiddete dökersek, haklılığımız son bulur" diye konuştu.

PROVOKASYONLARA KARŞI UYANIK OLALIM

TMMOB İKK Sekreteri Güçyetmez, açıklamasında, ülkemizde, özellikle de kentimizde, göçmenlerin yarattığı toplumsal, siyasal, ekonomik ve demografik sorunlar giderek arttığını belirterek, "Kent halkı da haklı olarak bir ses yükseltmektedir. Ancak yükselen bu sesi bazı provokatif çevreler, göçmenlere karşı bir nefret söylemine dönüştürmekte ve çatışma ortamı yaratmaktadır. Bu çok tehlikeli ve yanlış bir tutumdur" dedi.

YANGINA VE KAOSA İZİN VERMEYELİM

Güçyetmez şöyle devam etti:  "Çatışma ortamı, sorunları çözmek yerine daha da büyütecek, bu tür nefret söylemleri ve linç girişimleri ülkemizi, yangına ve kaosa sürükleyecektir.  Evet, ülkemizin ve özellikle kentimizin bir göçmen sorunu vardır. Ancak bu durumun sorumlusu çaresizlikle ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenler değil, bundan ekonomik ve siyasal rant sağlayanlar, emperyalistlerle iş tutup savaşı körükleyenler, kirli pazarlıklarla Türkiye'yi sınır bekçisi haline dönüştürenler, ülkemizi göçmen deposu haline getirenler ve bu yanlış politikaları uygulayanlardır. Kısacası bu sorunları başımıza musallat edenlerdir.  

SORUNUN ÇÖZÜMÜ GECİKTİRİLMEMELİ

Vatandaşlarımız sakin kalmalı; güvenlik ve huzurumuzu telafi edilemeyecek şekilde bozmak isteyenlere karşı uyanık olmalıdır. Sınır komşularımızın toprak bütünlüğü desteklenmeli, gücümüz ve enerjimiz bölgeye barış ve huzurun gelmesi için harcanmalıdır. Göçmenlerle ilgili planlı uyum, entegrasyon veya planlı geri dönüş her ne gerekiyorsa yapılmalıdır.  

SAĞDUYU VE SÜKUNET ÇAĞRISI

Millet olarak bir çok badireyi hep birlikte atlattık, bunu da sağduyu ve sükunetle atlatacağımızdan şüphemiz yoktur. Tüm vatandaşlarımızı provokasyonlar karşısında sağ duyulu davranmaya, daha dikkatli ve itidalli olmaya çağırıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatında liderin oğulları birbirine girdi!

2024-06-29 18:36 - Gündem

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

2024-07-01 19:31 - Asayiş

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

2024-06-30 23:11 - Asayiş

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Sinan Oğan, CHP'li Öztürkmen'in açıkladığı mülkleri kabul etti

2024-06-30 09:14 - Gündem

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e: Elimde olsa tutuklarım!

2024-06-28 19:20 - Gündem

Erdoğan'dan 'Beşar Esad' açıklaması

2024-06-28 16:16 - Gündem

Türkiye yanıyor! İşte bölge bölge son durum...

2024-06-29 22:59 - Asayiş

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

İlgili Haberler

Güçyetmez: Toplumsal ilerlemenin lokomotifiyiz

00:00 - Yerel

Güneydoğu’da hububat ihracatı 3,2 milyar dolar oldu

00:00 - Yerel

Kamil Ocak Spor Salonu, 25 Aralık’ta hizmete giriyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 25 Aralık coşkusu yaşanacak

00:00 - Yerel

Gaziantep, Japonya'da ziyaret edilebilir şehirler arasına alındı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Saadettin Saran ifadeye çağrıldı! Evinde arama yapılıyor...

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

13:12 - Asayiş