?>

TMMOB İKK'dan "İtidalli olalım" çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Suriyeli göçmenlere yönelik tepkilerin çatışma ortamına ve nefret söylemlerine dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

Yerel - 10 ay önce

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Suriyeli göçmenlere yönelik tepkilerin çatışma ortamına ve nefret söylemlerine dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

18 Akademik meslek odası tarafından oluşturulan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun vatandaşları itidalli olmaya çağıran açıklaması TMMOB İKK Sekreteri Burkay Güçyetmez tarafından kamuoyuna  duyuruldu. Güçyetmez, yaşanan olayların tehlikeli bir noktaya evrilmemesi için herkesin dikkatli olmasını isterken, "Tepkiler haklı olabilir. Ama bu tepkileri şiddete dökersek, haklılığımız son bulur" diye konuştu.

PROVOKASYONLARA KARŞI UYANIK OLALIM

TMMOB İKK Sekreteri Güçyetmez, açıklamasında, ülkemizde, özellikle de kentimizde, göçmenlerin yarattığı toplumsal, siyasal, ekonomik ve demografik sorunlar giderek arttığını belirterek, "Kent halkı da haklı olarak bir ses yükseltmektedir. Ancak yükselen bu sesi bazı provokatif çevreler, göçmenlere karşı bir nefret söylemine dönüştürmekte ve çatışma ortamı yaratmaktadır. Bu çok tehlikeli ve yanlış bir tutumdur" dedi.

YANGINA VE KAOSA İZİN VERMEYELİM

Güçyetmez şöyle devam etti:  "Çatışma ortamı, sorunları çözmek yerine daha da büyütecek, bu tür nefret söylemleri ve linç girişimleri ülkemizi, yangına ve kaosa sürükleyecektir.  Evet, ülkemizin ve özellikle kentimizin bir göçmen sorunu vardır. Ancak bu durumun sorumlusu çaresizlikle ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenler değil, bundan ekonomik ve siyasal rant sağlayanlar, emperyalistlerle iş tutup savaşı körükleyenler, kirli pazarlıklarla Türkiye'yi sınır bekçisi haline dönüştürenler, ülkemizi göçmen deposu haline getirenler ve bu yanlış politikaları uygulayanlardır. Kısacası bu sorunları başımıza musallat edenlerdir.  

SORUNUN ÇÖZÜMÜ GECİKTİRİLMEMELİ

Vatandaşlarımız sakin kalmalı; güvenlik ve huzurumuzu telafi edilemeyecek şekilde bozmak isteyenlere karşı uyanık olmalıdır. Sınır komşularımızın toprak bütünlüğü desteklenmeli, gücümüz ve enerjimiz bölgeye barış ve huzurun gelmesi için harcanmalıdır. Göçmenlerle ilgili planlı uyum, entegrasyon veya planlı geri dönüş her ne gerekiyorsa yapılmalıdır.  

SAĞDUYU VE SÜKUNET ÇAĞRISI

Millet olarak bir çok badireyi hep birlikte atlattık, bunu da sağduyu ve sükunetle atlatacağımızdan şüphemiz yoktur. Tüm vatandaşlarımızı provokasyonlar karşısında sağ duyulu davranmaya, daha dikkatli ve itidalli olmaya çağırıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatında liderin oğulları birbirine girdi!

2024-06-29 18:36 - Gündem

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

2024-07-01 19:31 - Asayiş

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

2024-06-30 23:11 - Asayiş

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Sinan Oğan, CHP'li Öztürkmen'in açıkladığı mülkleri kabul etti

2024-06-30 09:14 - Gündem

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e: Elimde olsa tutuklarım!

2024-06-28 19:20 - Gündem

Erdoğan'dan 'Beşar Esad' açıklaması

2024-06-28 16:16 - Gündem

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

Türkiye yanıyor! İşte bölge bölge son durum...

2024-06-29 22:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Bozgeyik”ten 1 Mayıs mesajı: Emek ve alın terinin ülke kalkınmasındaki rolü büyüktür

00:00 - Yerel

Kubba’dan 1 Mayıs mesajı: Emek, en yüce değerdir

00:06 - Yerel

Yılmaz'dan, Karşıyaka'da esnaf ziyareti

00:04 - Yerel

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

1 Mayıs'ta Taksim'e yine yasak! Polis müdahalesi, gözaltılar ve avukatlara darp iddiası...

18:39 - Gündem

İstanbul Valiliği 1 Mayıs eylemlerinde gözaltı sayısını açıkladı

18:08 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset

Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, polis izin kağıdı talep ediyor! 

09:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: 'Taksim' vurgusu yaptı!

08:38 - Gündem