?>

TKP üç gün sürecek eylemlerini başlattı: ‘Ayağa kalkan bir halk hiçbir zaman diz çökmez’

Türkiye Komünist Partisi üç büyükşehirde üç gün sürecek eylemlerin ilkini gerçekleştirdi. İstanbul Beşiktaş’taki eylemde konuşan Genel Sekreter Kemal Okuyan, “Ayağa kalkan bir halk hiçbir zaman diz çökmez” mesajını verdi.

Siyaset - 4 ay önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik operasyonların ardından başlayan protestolar yurt genelinde sürerken Türkiye Komünist Partisi (TKP) “Hükümete Diz Çökmüyoruz” başlıklı eylem planını duyurdu.

TKP, üç gün boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de eylem yapacağını duyurmasının ardından ilk eylemini bugün İstanbul’daki Beşiktaş Meydanı’nda yaptı.

Meydanı dolduran partililer “boyun eğme, memlekete sahip çık”, “Bu halk size diz çökmez”, “karanlığa boyun eğmeyeceğiz” sloganlarını attı.

“AYAĞA KALKAN BİR HALK HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKMEZ”

Burada konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Böyle bir küstahlık hiç görmedik. Genel oy hakkını gasp edenlere, seçme seçilme hakkımızı elimizden almaya çalışanlara karşı halk ayakta. Ayağa kalkan bir halk hiçbir zaman diz çökmez” dedi.

Okuyan, gençlere uygulanan şiddet, gözaltı ve tutuklamaların yanı sıra servet dağılımındaki adaletsizliğe de dikkat çekti.

“BU ALÇAKLIĞI ÖRGÜTLENEREK DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Dünyanın en zenginleri listesine giren 35 Türk vatandaşı için “kan emiciler” ifadesini kullanan Okuyan, “İbadet için, aşk için diz çökülür ama zorbaların, sömürücülerin önünde diz çökmüyoruz. Bu alçaklığı örgütlenerek değiştireceğiz” dedi.

Okuyan sözlerini şu şekilde noktaladı:

“104 yıl önce nasıl yaptıysak öyle yapacağız. Biz; saltanata, saraya, emperyalistlere karşı meydan okuyan kahramanlarımız ve önderleri Mustafa Kemal’in önünde eğiliyor ve diz çöküyoruz.”

BİR KİŞİ MÜDAHALE ETMEYE KALKIŞTI

Konuşması sırasında bir kişi Kemal Okuyan’a arkasından yaklaşarak müdahale etmeye çalışırken partililer engel oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

2025-04-02 09:37 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Aybüke Pusat'ın sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı

2025-04-03 01:00 - Gündem

Bahçeli'den, Özgür Özel'e 'cunta' tepkisi

2025-04-07 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Anayasa tartışması içinde yokuz

17:39 - Siyaset

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Hem İmamoğlu, hem Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

21:21 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep alt yapıda sınıfta kaldı

10:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem