?>

TKP'den TBMM önünde 'NATO' eylemi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), bugün TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin görüşülecek düzenlemeye karşı TBMM önünde eylem yaptı.

Siyaset - 2 yıl önce

Türkiye Komünist Partisi (TKP), bugün TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin görüşülecek düzenlemeye karşı TBMM önünde eylem yaptı.

"Üslere el konsun, NATO defolsun" ve "Katil ABD, ülkemizden defol" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan TKP MK Üyesi ve Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan, "Bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin komünistleri olduğu sürece Meclis'te istedikleri kadar oylasınlar, istedikleri kadar NATO'culuk yapsınlar. Karşılarında komünistleri görecekler, karşılarında yurtseverleri, bu ülkenin emekçilerini görecekler" dedi.

Arikan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

'NATO'nun genişlemesine 'hayır' demek için buradayız'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terör örgütü NATO'nun genişlemesine ilişkin yapılacak oylama için buradayız. Bugün Meclis'te terör örgütü NATO'nun genişlemesini oylayacaklar. Daha dün 'Filistin halkı ölüyor' diyenler, bugün Filistin'de atılan bombaların arkasındaki NATO'nun izini, ABD'nin izini genişletmeyi, güçlendirmeyi oyluyorlar. Ancak bu ülkenin emekçi halkı var, bugün terör örgütü NATO'nun genişlemesine 'hayır' demek için buradayız.

'Karşılarında komünistleri görecekler'

Bir yandan 'NATO başımızın belası' diyorlar, diğer yandan ülkemizin dört bir yanını ABD askerlerine, NATO askerlerine açıyorlar. Bu ülkenin halkı ve bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele edenler NATO'yu ülkeden defedecekler. Söz veriyoruz; ülkemizin başına bela olan NATO'yu defedeceğiz. Söz veriyoruz; NATO üsleri, ABD üsleri defolup gidecek.

Bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin komünistleri olduğu sürece Meclis'te istedikleri kadar oylasınlar, istedikleri kadar NATO'culuk yapsınlar. Karşılarında komünistleri görecekler, karşılarında yurtseverleri, bu ülkenin emekçilerini görecekler. 

'Hepsi NATO'nun arkasına sıralandı'

Finlandiya toplantısında birileri Meclis'teki toplantıya katılmayı unuttuğunu söyledi, birisileri ise iki ellerini de kaldırarak 'evet' dedi. AKP'si de, CHP'si de MHP'si de, hepsi NATO'nun arkasına sıralandılar.

Bu ülkenin bağımsızlığı ve halkı satılık değil. Bu ülkede tek bir NATO askeri, tek bir ABD askeri kalmayana kadar mücadele edeceğiz. Bunu ilan etmek için buradayız. Bugün buraya bir söz vermek için geldik. O söz emekçi halkımızın sözüdür. NATO'yu defedecek, emekçilerin memleketini tekrardan ayağa kaldıracağız.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Şencan, İYİ Partili vekile dava açtı!

2024-01-17 09:33 - Siyaset

CHP’li Meriç: Doktorlar gidiyor, tedaviler aksıyor!

2024-01-16 11:18 - Yerel

İddia: Hafize Gaye Erkan'ın babası çalışanını işten kovdu!

2024-01-18 10:27 - Gündem

Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan konuştu

2024-01-20 13:50 - Gündem

CHP'nin Gaziantep adayı Mustafa Sarıgül mü?

2024-01-23 09:47 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya "Zibidi" yanıtı!

2024-01-20 17:44 - Gündem

Saray’ın günlük masrafı 3 bin 500 emeklinin maaşı...

2024-01-21 11:58 - Gündem

Erkan Baş'tan TKP'ye Kadıköy resti: Aday çıkaracağız... 

2024-01-17 13:50 - Siyaset

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

2024-01-19 09:29 - Gündem

Mustafa Topaloğlu’ndan uzay paylaşımı

2024-01-21 10:44 - Magazin

İlgili Haberler

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu ve Yavaş açıklaması

19:17 - Siyaset

Erdoğan: LGBT gibi sapkınlıklar genç zihinlere enjekte edilmeye çalışılıyor

19:13 - Siyaset

Özgür Özel'den: CHP'yi elimizden almak istiyorlar

13:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset

Cemil Tugay: Yeni parti kurulacak, orada olacağım

10:56 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: CHP ve belediye davaları siyasi değil!

21:13 - Siyaset

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Denizli'de Özgür Özel izdihamı...

14:37 - Siyaset