?>

TKP'den ABD savaş gemisine karşı protesto

Türkiye Komünist Partisi Sarayburnu'nda demirleyen ABD savaş gemisi USS Mount Whitney'i protesto etti.

Siyaset - 3 yıl önce

Türkiye Komünist Partisi Sarayburnu'nda demirleyen ABD savaş gemisi USS Mount Whitney'i protesto etti. Eylemde "ABD defol bu memleket bizim" ve "Emperyalistler işbirlikçiler korkun TKP görev başında" sloganları atıldı.

Eylemde söz alan TKP PM üyesi Gizem Batı Ayaz 71 yıldır ABD ve NATO'nun "ülkelere barış getireceğiz" söylemiyle ülkeleri kana buladıklarını hatırlatarak "Sözümüz size ve işbirlikçilerinize! Bu ülke sahipsiz değil! Geldiğiniz bu topraklar bağımsızlık mücadelesiyle kurulmuş, saltanata emperyalizme boyun eğmeyenlerin ayağa kalktığı topraklarıdır, emperyalizme geçit yok diyenlerin topraklarıdır, burası ABD’nin “bizim çocuklar başardı deyip sırtlarını sıvazladıklarının değil 6. Filo defol bu memleket bizim diyenlerin, yurtseverlerin, memleketine sahip çıkan emekçilerin topraklarıdır!" dedi.

Türkiye'nin yıllardır NATO'nun sadık bir askeri olduğunu hatırlatan Gizem Batı Ayaz "Sözümüz söz biz burdayız bu ülkeyi bu toprakları size teslim etmeye niyetimiz yok! Sosyalist Türkiye’de NATO olmayacak, yurtdışındaki bütün askerlerimiz ülkesine dönecek, ülkemizdeki tüm yabancı üsler derhal kapatılacak! Sizin çocukların değil bu ülkenin gerçek çocuklarının başardığı, sömürünün olmadığı eşitlikçi bir düzende tüm dünyadaki emekçi halklarla barış içinde yaşadığımız bağımsız bir ülkeyi mutlaka kuracağız! Emperyalistler işbirlikçiler korksunlar çünkü TKP görev başında! Biz kazanacağız! Siz kaybedeceksiniz bu ülkeden tüm işbirlikçilerinizle defolup gideceksiniz! Kahrolsun NATO! Kahrolsun emperyalizm!" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te köpekler tarafından parçalanmış bebek cesedi bulundu!

2023-08-14 09:52 - Asayiş

Sakıp Özberk boğularak hayatını kaybetti!

2023-08-15 20:42 - Gündem

Polis memuru Yusuf Çağatay Sanalp şehit oldu!

2023-08-17 11:16 - Gündem

Sezen Aksu, Merdan Yanardağ'ı icraya verdi!

2023-08-18 18:55 - Gündem

Sedat Peker'den aylar sonra ilk fotoğraf...

2023-08-19 09:30 - Gündem

Şireci'de işçilerin direnişi kazandı...

2023-08-14 16:21 - Gündem

Atatürk’e hakaret etti, 33 bin kişi beğendi!

2023-08-17 08:10 - Gündem

'Üç eşli vekil': Piyasayı piçlerle mi dolduralım?

2023-08-19 11:10 - Gündem

Ayaslan: Yüksek enflasyon kimin eseri?

2023-08-17 14:32 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan bomba Emre Belözoğlu iddiası!

2023-08-19 09:41 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel Kars'ta: Borçların faizleri silinecek

13:56 - Siyaset

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

18:51 - Siyaset

Zafer Partisi İstanbul'da, “Tertemiz Türkiye” çalıştayı düzenliyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Üç kişi gözaltındayken yapacakları seçimle Üsküdar’a çökecekler!

15:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem