TKH'den NATO'ya karşı imza kampanyası...

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) NATO'ya karşı imza kampanyası başlattı.

Siyaset - 2 yıl önce

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) NATO'ya karşı imza kampanyası başlattı.

Türkiye Komünist Hareketi'nden imza kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz yüzyılda sosyalizme ve dünya işçi sınıfına karşı kurulan ve o günden günümüze kadar eylemleriyle kanlı saldırılara ve terör eylemlerine yataklık eden NATO dünya barışını tehdit eden bir numaralı odaktır. Yugoslavya’nın parçalanması, Afganistan, Kuzey Afrika’ya dönük müdahalelerin, Yunanistan üzerinden Akdeniz’in, Doğu Avrupa ülkeleri üzerinden ise Karadeniz’in hedeflenmesi emperyalizmin yayılmacılık adımlarının en somut göstergeleridir. Bunların hepsinin arkasındaki emperyalist odağın NATO olduğu ise açıktır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan Irak işgali de NATO’nun başat güçleri olan ABD ve Britanya emperyalizmi öncülüğünde ve çok sayıda NATO üyesi ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Emperyalizmin çıkarlarının daimi bekçisi ve Filistin halkının katili Siyonist İsrail, 2017’deki işbirliği anlaşmasından bu yana NATO’nun Ortadoğu’daki bir parçasıdır.

NATO, dünya üzerinde emperyalist yayılmacılığın askeri gücü ve savaşların baş sorumlusudur.

NATO, Avrupa’da Gladio, Latin Amerika’da ölüm mangaları, Türkiye ‘de işçi sınıfına, emekçi halka karşı Maraş, Çorum, 1 Mayıs katliamlarını, faili meçhulleri işleyen kontrgerilla olarak karşımıza çıkan, bugün Ukrayna’da neo-Nazi çetelerinin, paramiliter/karşı-devrimci yapıların örgütleyicisi ve yöneticisidir. NATO emekçi halkların ve işçi sınıfının baş düşmanıdır.

Putin'in milliyetçi ve devrim düşmanı politikaları NATO karşıtı mücadeleden geri durmamıza sebep olmayacaktır. NATO saldırganlığının karşısında devrimci ve sosyalist bir kuvvet oluşturmak, emperyalizmi nihai yenilgiye uğratacak mücadele yolunu da berraklaştıracaktır.

Emperyalizmin çıkarları adına, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra dur durak bilmeden genişleyen ve bünyesine yeni ülkeleri katan NATO yayılmacılığı gayri meşrudur ve buna karşı çıkılmalıdır.

Ülkemizin 1952 yılında NATO’ya üyeliği Türkiye’yi emperyalizme daha bağımlı hale getirmiş ve emperyalist yayılmacılığın parçası yapmıştır. Türkiye’nin NATO üyeliğini de gayri meşru buluyor ve buna karşı çıkıyoruz. 6. Filo askerlerinin denize dökülmesinde sembolleşen Türkiye sosyalist ve devrimci hareketinin, işçi sınıfının ve gençliğinin anti-emperyalist birikim ve geleneğine sahip çıkıyoruz. Emperyalist saldırganlıkla her türlü ortaklığı ve işbirliğini reddediyoruz.

Bu çerçevede,

-Türkiye NATO üyeliğinden derhal çıkmalıdır.-Ülkemizdeki tüm NATO ve ABD üsleri kapatılmalı, topraklarımızda NATO ve ABD askeri varlığına izin verilmemelidir.-NATO’nun Ukrayna’daki emperyalist savaşına tek asker, tek kuruş, tek kurşun yok!-Montrö Sözleşmesi hükümlerinin delinmesine izin verilmemeli, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemilerinin tahrikleri engellenmelidir.

Bizler ülkemizin bu suç örgütünün üyesi olmasını istemiyoruz! Memleketin ve dünyanın geleceği için sorumluluk almak isteyen herkesi Türkiye’nin NATO üyeliğine, ülkemizdeki NATO üslerine ve askeri varlığına karşı mücadele etmeye; NATO’ya karşı aklını, öfkesini ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz!

İlk İmzacılar

Abdullah Köktürk- Dr., AkademisyenAdnan Serdaroğlu- DİSK Genel Başkan Yardımcısı, BMİS Genel BaşkanıAdem Yakar- Türkiye Sosyalist İşçi Partisi MYK üyesiAhmet Ediz Kankur- Devrimci Hareket Dergisi Yazı İşleri MüdürüAlptekin Dursunoğlu- GazeteciAtilla Özsever- Gazeteci, YazarAtilay Ayçin- Eski Hava-İş Genel BaşkanıAlev Doğan- GazeteciAysel Tekerek- Türkiye Komünist Hareketi Genel BaşkanıBarış Terkoğlu- Gazeteci, YazarBarış Pehlivan- Gazeteci, YazarBarış Zeren- Yazar, AkademisyenBarkın Asal- Dr., AkademisyenBerkay Ustabaş- Devrimci HareketBeyzade Sayın- Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube BaşkanıBuse Söğütlü- Gazete Yolculuk EditörüBurak Sayım- Yazar, Siyaset BilimciCemil Ozansü- Dr., AkademisyenCengiz Arın- Dr., Emekli AkademisyenCengiz Kılçer- Şair, YazarÇetin Ali Nergis- ADAM-DER Genel BaşkanıDeniz Ali Gür- KHK'li AkademisyenDeniz Hakyemez- YazarE.Ahmet Tonak- Prof. Dr., AkademisyenEkim İsmi- Yeni Ülke Dergisi Genel Yayın YönetmeniErçin Fırat- Devrim Hareketi SözcüsüErcan Bölükbaşı- Devrim Hareketi MKK üyesiEnder Helvacıoğlu- Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın YönetmeniEngin Ayça- Sinema YönetmeniErtuğrul Oruç- Dr., Devrimci Marksizm DergisiFatih Yaşlı- Dr., Akademisyen, YazarGökçe Çataloluk- Dr., AkademisyenGülsen Tuncer- Sinema ve Tiyatro SanatçısıHasan Sivri- GazeteciHasan Kırlangıç-İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel BaşkanıHayri Erol- Proleter Demokrasi için Birlik Sözcüsüİlke Kızmaz- Müzisyenİzge Günal- Prof. Dr., Akademisyenİzzeddin Önder- Prof. Dr., Akademisyenİzzet Mert Ertan- Dr., AkademisyenKemal Parlak- Sınıf Tavrı SözcüsüKorkut Boratav- Prof. Dr., AkademisyenKurtuluş Kılçer- Türkiye Komünist Hareketi MK üyesiKutlu Dane- Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları SözcüsüLevent Dölek- Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan YardımcısıMehmet Bona- Doç. Dr., AkademisyenMerdan Yanardağ- Gazeteci, YazarMiriş Meryem Kurtulmuş- Doç. Dr., AkademisyenMusa Özuğurlu- Gazeteci, YazarMustafa Kemal Erdemol- Gazeteci, YazarOğuz Oyan- Prof. Dr., 22-23-24. Dönem Milletvekili, İktisatçı, AkademisyenOkan İrtem- Gazeteci, YazarOsman Tiftikçi- YazarOzan Çoban- Müzisyen, EczacıÖzdeniz Pektaş- Yazar, ÇevirmenÖzge Akman- Emekçi Hareket Partisi SözcüsüÖzgür Öztürk- Doç. Dr. ,Akademisyen, KHK'liÖzkan Atar- BMİS Genel SekreteriRıfat Okçabol- Prof. Dr., AkademisyenSadık Usta- YazarSadık Albayrak- Yenigelen Dergisi GYY- YazarSavaş Karabulut- Doç. Dr., AkademisyenSemiha Özalp Günal- Dr., AkademisyenSelçuk Çifci- BMİS Gebze 1 Nolu Şube BaşkanıSelin Aksoy- Avukatlar Sendikası Genel BaşkanıSerkan Gölbaşı- Dr., AkademisyenSevtap Metin- Doç. Dr., AkademisyenSungur Savran- Devrimci İşçi Partisi Genel BaşkanıŞevket Çavuşoğlu- FKF Genel BaşkanıŞiar Rişvanoğlu- Avukat, Gerçek Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri MüdürüTamer Akgökçe- Emekli YargıçTurgut Koçak- Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel BaşkanıUmut Kuruç- İlerici Kadınlar Derneği Genel BaşkanıZeynep Büşra Islak- Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri

 !#**h36983**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2022-03-15 13:45 - Yerel

Özlem Gürses ve Emin Çapa Halk Tv'den ayrıldı!

2022-03-21 19:46 - Gündem

İnci Konukoğlu son yolcuğuna uğurlandı...

2022-03-16 18:10 - Yerel

Nebati: Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak!

2022-03-21 20:49 - Ekonomi

Gaziantep Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama

2022-03-15 14:37 - Gündem

Hatay Belediye Başkanı'nda Suriyeli uyarısı...

2022-03-16 10:30 - Gündem

TKH'den NATO'ya karşı imza kampanyası...

2022-03-22 13:38 - Siyaset

Antepia ile Defa Life arasında iş birliği sözleşmesi

2022-03-22 11:09 - Sağlık

Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık savunma yardımı

2022-03-16 20:40 - Dünya

Mezun olduğu HKÜ’de tecrübelerini anlattı

2022-03-17 13:55 - Eğitim

İlgili Haberler

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

23:07 - Siyaset

İYİ Parti kurultayında seçim ikinci tura kaldı!

11:52 - Siyaset

CHP’li Meriç: Çimento zammı sektörün de vatandaşın da belini büktü!

08:10 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama

11:48 - Siyaset

Özgür Özel: Birileri kavga etmek istiyor, etmeyeceğiz

22:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik!

21:25 - Gündem

Mehmet Uçum'dan yeni anayasa mesajı

21:17 - Gündem

Trabzonspor 4-2 Gaziantep FK

21:00 - Spor

Göztepe, yeniden Süper Lig'e yükseldi...

20:21 - Spor

Amedspor şampiyonluğu garantiledi...

19:50 - Spor