?>

TİP’ten ‘Can Atalay’ açıklaması: Derhal serbest bırakılmalı

AYM’nin Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği ‘hak ihlali’ kararı sonrası TİP yazılı bir açıklama yaptı

Siyaset - 3 yıl önce

AYM’nin Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği ‘hak ihlali’ kararı sonrası TİP yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “​Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır” dendi. TİP lideri Erkan Baş da "Mahkemeler Saray'a değil, halka hizmet etmekle yükümlüdür!" dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı verdi.

Türkiye İşçi Partisi söz konusu karar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Anayasa Mahkemesi, Hatay milletvekilimiz Can Atalay’ın başvurusu hakkında “seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ile “Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının” ikinci kez ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti. Bu kararın anlamı Can Atalay’ın milletvekili olarak Silivri Cezaevinde 221 gündür tutuklu ya da hükümlü olarak değil siyasi esir olarak tutulduğunun tescillenmesidir.

Anayasanın 153. maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak Can Atalay’ın serbest bırakılmasıdır.

Başta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakimleri olmak üzere tüm yargı mensuplarına, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.”

AYM bir kez daha Can Atalay'ın tutsak edilmesini anayasaya ve hukuka aykırı olarak değerlendirmişken bir alt mahkemenin partimizin Hatay milletvekilini derhal tahliye etmek dışında alacağı hiçbir karar hukuka uygun değildir.Talimatla çalışanları bir kez daha uyarıyoruz: Hukuk… https://t.co/Limeg1CXJq

— Erkan BAŞ (@erkbas) December 21, 2023

"MAHKEMELER SARAY'A DEĞİL, HALK HİZMET ETMEKLE YÜKÜMLÜDÜR"

TİP lideri Erkan Baş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"AYM bir kez daha Can Atalay'ın tutsak edilmesini anayasaya ve hukuka aykırı olarak değerlendirmişken bir alt mahkemenin partimizin Hatay milletvekilini derhal tahliye etmek dışında alacağı hiçbir karar hukuka uygun değildir.

Talimatla çalışanları bir kez daha uyarıyoruz: Hukuk sözünü söylemiştir, size uygulamak düşer. Mahkemeler Saray'a değil, halka hizmet etmekle yükümlüdür! Derhal milletvekilimizi, halkın milletvekilini serbest bırakın!"

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te intihar eden uzman çavuşun veda mektubu 

2023-12-19 10:20 - Gündem

Sanatçılardan Yusuf Tekin bildirisi

2023-12-20 09:43 - Gündem

AKP'li vekili Atatürk Barajı'nı AKP'nin yaptığını iddia etti!

2023-12-18 20:40 - Siyaset

Özgür Özel'den Tuzla Piyade Okulu tepkisi

2023-12-19 13:20 - Gündem

AKP'li Usta: 2002'den önce Türkiye'de traktör yoktu!

2023-12-17 19:20 - Siyaset

Turgut Altınok: 2019'da Akşener'den bana teklif geldi!

2023-12-19 12:02 - Siyaset

Mehmet Ali Erbil'den flaş Acun Ilıcalı iddiası...

2023-12-18 12:57 - Magazin

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

HÜDA PAR Sözcüsü: Şeyh Said, Peygamberimizin soyundan...

2023-12-20 19:51 - Siyaset

Yatakta canlı yayın açan çift, aylık kazançlarını açıkladı!

2023-12-15 07:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan'ın atadıkları bu işin tam göbeğinde!

12:03 - Siyaset

Bahçeli: Erdoğan bir kez daha aday olmalı ve Cumhurbaşkanı seçilmeli...

11:56 - Siyaset

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem

Mersin’de 2 belediye başkanı tutuklandı

07:11 - Asayiş

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ve 5 kişi tutuklandı

07:06 - Gündem

İmam hatip ortaokulunda bir öğrenci 5 öğrenciyi bıçakladı!

06:52 - Asayiş