?>

TİM Başkanı Gültepe'den 'ülke batıyor' sözüne düzeltme

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, verdiği röportajda ekonomideki duruma ilişkin konuşurken Ülke batıyor ifadesini kullandı. Gültepe, sözlerinin gündem olması üzerine aslında Firmalar batıyor demek istediğini belirten bir düzeltme açıklaması yaptı.

Ekonomi - 9 ay önce

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunduğu röportajına "Ülke batıyor" ifadesi damga vurdu. 

Gültepe, CNBC-e’ye verdiği sözkonusu röportajda, faiz oranlarında yüksek seyrin iş dünyasında beklentileri olumsuz etkilediğine dikkat çekerken, “Ülke batıyor; yüzde 50 faizle bir ülkenin ayakta kalma şansı yok” dedi.

Gültepe, yüksek faiz ortamı için istihdama dikkat çekerek, “Yüzde 50 faizle bir ülkenin yatırımını, istihdamını artırma şansı yok. Üretim ve istihdam tarafında iş gücü kayıpları var artık. Hazır giyim, inşaat, mobilya, makine ve otomotiv gibi sektörler rekabetçilik konusunda zorluklar çekiyor” ifadelerini kullandı. 

Gerekli önlemlerin 2025 öncesinde alınması gerektiğini belirten Gültepe şöyle konuştu: 

“Burada biraz Merkez Bankası’nın radikal kararlar alıp, farklı oyunları devreye koyması lazım. Farklı yollarla enflasyonu aşağı çekmenin yöntemlerini bulmamız gerektiğini düşünüyorum.”

'SEHVEN' DEDİ

TİM Başkanı, daha sonra yeni bir açıklama yaparak "Ülke batıyor; yüzde 50 faizle bir ülkenin ayakta kalma şansı yok" açıklamasındaki "ülke batıyor" ifadesini sehven kullandığını belirtti.

Gültepe, "Üretim ve istihdam tarafından kayıplarımız bar. Birçok sektörümüz rekabetçilik konusunda zorlanıyor. Röportajda bu konuya dikkat çekmek için, 'firmalar batıyor' yerine, sehven 'ülke batıyor' ifadesini kullandığımı gördüm. Röportajın bütünü dikkate alındığında kastedilenin 'firma' olduğu açık bir şekilde anlaşılacaktır. İhracat ailesi olarak Türkiye’ye değer katmak, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

GAİB, temmuz ayı ihracat verilerini paylaştı

00:00 - Ekonomi

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

09:08 - Ekonomi

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

00:53 - Ekonomi

Sigaraya yeni zam: İlk kez 3 haneyi gördü!

21:00 - Ekonomi

Market ve restoran alışverişinde karekod zorunluluğu başladı

05:36 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem