?>

TİDKONSEY’den Filistin’e destek İsrail’e tepki

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi, İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve soykırım politikalarını kınayan ortak bir bildiri yayımladı.

Yerel - 10 ay önce

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi, İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve soykırım politikalarını kınayan ortak bir bildiri yayımladı.  TİDKONSEY İsrail’in Filistin’i işgal planına sert tepki gösteren “Gazze’deki Soykırım, Sürgün Planları ve Yardım Engellerine Karşı Ortak Çağrı” başlıklı bir basın açıklaması yayımladı.

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şehmus Demir, Soykırım, sürgün ve yardım engellemelerine karşı ulusal ve uluslararası çağrıda bulunduklarını ifade etti.

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nden (TİDKONSEY) Gazze Bildirisi Konsey’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.  İnsanlığın ortak vicdanı, temel hak ve özgürlükleri savunma sorumluluğunu her şartta yerine getirmeyi gerektirir. Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi olarak, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de yürüttüğü ve iki yıla yakın süredir devam eden soykırımı, katliamları ve insanlık dışı sürgün planlarını şiddetle reddediyor, lanetliyor ve insanlık suçu olarak mahkûm ediyoruz.

İsrail’in uyguladığı bu vahşet; on binlerce masum çocuğun, kadının ve sivilin hayatına mal olmuş, yüz binlercesini yaralamış ve milyonlarcasını evsiz, yurtsuz bırakmıştır. Gıda, ilaç ve suyun dahi Gazze’ye girişine izin verilmemesi; hastanelerin, okulların, ibadethanelerin ve sivil yerleşim yerlerinin hedef alınması, uluslararası hukukun ve insanlık onurunun açıkça ihlalidir. İnsani yardımların önündeki tüm engellerin derhal kaldırılması ve temel ihtiyaçların gecikmeksizin ulaştırılması, hukuki bir zorunluluk ve insanlığın vicdani görevidir.

Özellikle son dönemde Gazze halkını topraklarından zorla çıkarma girişimleri, tarihin tanık olduğu en büyük insani trajedilerden birine kapı aralamaktadır. Bu, yalnızca bir savaş suçu değil; aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş bir cürümdür.

İlahiyat ve İslami İlimler camiası olarak her tür zulmün karşısında durmak, mazlumun yanında olmak ve barışı savunmak temel görevimizdir. Bu vesileyle tüm insanlığı, akan kanı durdurmaya ve adaletin tesisine katkı vermeye davet ediyoruz.

Gazze halkının haklı direnişinin yanında olduğumuzu ve bu insanlık suçlarının hesabı sorulana kadar konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Bir paket sigara 100 lira, bir dalı ise 5 lira oldu!

2025-08-09 10:50 - Ekonomi

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

AKP'li belediyenin ihalesini AKP eski İlçe Başkan Yardımcısı "Banker Kasım"ın şirketi aldı

2025-08-09 12:51 - Gündem

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Marmaray'da 1 saat arayla iki intihar!

2025-08-09 11:50 - Asayiş

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

2025-08-12 15:49 - Asayiş

Akp'nin en imtiyazlı ailesi: Eski Aile Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşleri devletin en üst kademelerinde

2025-08-07 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Adliyesi’nde görev yeri değişen hakim ve savcılar uğurlandı

00:00 - Yerel

Erdoğan’a verilen tarihi tablo Gaziantep’te dokundu!

08:02 - Yerel

Şahinbey'de Kabe kapısının örtüsü sergilenmeye başladı

07:59 - Yerel

TİM Sektörler Konseyi’ne GAİB damgası

00:00 - Yerel

GSO'da Tekstil Sektörü İstişare Toplantısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu Meclis'e başvurdu, Özel'in yerine Öztrak'ı atadı

08:54 - Siyaset

Tamar Tanrıyar hakkında gözaltı kararı

08:48 - Asayiş

CHP'den 86 milletvekili 74 il başkanı yeni partiye katılacak iddiası...

14:36 - Siyaset

Usta oyuncu Kadir İnanır hayatını kaybetti!

18:41 - Gündem

Özgür Özel Diyarbakır'da davul zurna ve zılgıtlarla karşılandı

12:10 - Gündem