?>

Tezgahtaki yerini kimseye bırakmadı! En çok o tercih ediliyor...

1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar ağlarını palamudun ardından hamsi ile doldurdu. Son yılların en verimli hamsi sezonunun yaşandığı Türk karasularında hem balıkçı hem de vatandaşın yüzü güldü.

Ekonomi - 6 ay önce

1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah' diyerek denize açılan balıkçıların zorlu mesaisi sürüyor. Av sezonunun ilk günlerinde Karadeniz sularında bol şekilde palamut avlayan balıkçılar şimdilerde ise hamsinin peşinden gidiyor. Son yılların en verimli av sezonu yaşayan balıkçıların yüzü hem palamuttan hem de hamsiden gülerken, 15 Nisan'a kadar sürecek av sezonunda tezgahlardaki çeşitlilik vatandaşların ilgisini çekiyor.

İstavrit 100-125 TL, mezgit 150-200 TL, barbon 200 TL, hamsi ise 150 Tl'den tezgahlardaki yerini alırken, balıkçı Gökmen Aydın, son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirterek "Sezon şuan fena değil normal. Hamsi 150 TL, istavrit 100 TL, mezgit 150-175 TL şuan fiyatlar normal. Ramazan geliyor. İnşallah o zaman da balık bol olur da vatandaş tüketir. Vatandaş palamuta nasıl ilgi gösteriyorsa hamsiye de ilgi gösteriyor. Palamut ve hamsi yiyemedim diyen yalan konuşur. Tezgâhtaki hamsi Giresun'dan Hopa'ya kadar olan bölgelerden geliyor. Havalar soğumaya başlıyor. O nedenle hamsi tezgâhtaki yerine korur. Şuan tezgâhtaki hamsinin iriliği yeterli. Bundan daha iri hamsi Marmara hamsisi olur. Sezon bitimine kadar inşallah böyle devam eder. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda bu yıl hamsi ve palamutun daha fazla olduğunu görüyoruz" dedi.

"SON YILLARIN EN VERİMLİ SEZONU YAŞANIYOR"

Balıkçı Aziz Özsandıkçı ise hamsi sezonunun bu sene verimli geçtiğini kaydederek "Taze hamsi 200 TL, şoklu hamsiler 150 TL'den satışa sunuluyor. Yavaş yavaş sezonun sonu geldi diyebiliriz. Şuanda tezgahta Karadeniz hamsisi var. Palamut sezonu bitti diyebiliriz. Verimli geçti. 2-3 ay gibi bir süre av yapıldı. Beklenilenden fazlaydı. Şuanda tezgâhtaki palamutlar şoklu. Bize göre balıkçılar bu sezon iyi geçti. Barbun, mezgit, istavrit, sargan, çinekop gibi balıklar da var. Hemen hemen aranan tüm çeşitler mevcut. Vatandaş ucuz balığa yöneliyor. İstavrit şuanda 100-125 TL arasında satılıyor. En çok o tercih ediliyor. İnşallah Ramazan'ı da böyle çıkartacağız. Zaten 1 Nisan'da yasak gelecek. Son yılların en verimli sezonu yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Cassandra dizisinin konusu ne? Cassandra dizisinin oyuncuları kim?

2025-02-03 02:38 - Magazin

Seda Selek kim, kaç yaşında, nereli? Seda Selek neden gözaltına alındı?

2025-01-28 15:39 - Gündem

Survivor'da yetenek yarışmasını kim kazandı? Survivor'da birinci kim oldu?

2025-02-03 02:08 - Magazin

İlgili Haberler

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

09:08 - Ekonomi

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

00:53 - Ekonomi

Sigaraya yeni zam: İlk kez 3 haneyi gördü!

21:00 - Ekonomi

Market ve restoran alışverişinde karekod zorunluluğu başladı

05:36 - Ekonomi

Çaya son iki ayda ikinci zam

13:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem