?>

TBMM'ye ilginç başvuru: 'Asgari ücret bölgelere göre belirlensin'

TBMM Dilekçe Komisyonuna vatandaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru yapıldı. Başvurularda asgari ücretin bölgelere göre belirlenmesi, KPSS'de adaylara sorulara cevap verilmesi için sürenin uzatılması, 25 yıl evli olan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi istendi.

Gündem - 1 yıl önce

TBMM Dilekçe Komisyonu'na asgari ücretin bölgelere göre belirlenmesi, KPSS'de sürenin uzatılması, 25 yıl evli olan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi, yere izmarit atanlara para cezası verilmesi, ülke genelinde piknik ve mangalın 5 yıl yasaklanması, İstanbul'un nüfusunun kontrol altına alınması, trafiği kapatıp kutlama yapan sürücülerin kısırlaştırılması gibi yüzlerce ilginç başvuru yapıldı.

TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşlardan gelen başvuruları karara bağladı. Komisyona son dönemde iletilen talepler arasında ilginç dilekçeler de yer aldı.

Dilekçe Komisyonuna başvuran bir vatandaş, çalışan annelerin ücretsiz izin hakkının üç yıla çıkarılmasını talep etti.

Komisyona İstanbul'dan başvuran bir vatandaş, trafikte kutlama gibi nedenlerle yol kapatan ve silah kullanan sürücülerin araçlarının kamulaştırılmasını, sürücülerin kısırlaştırılmasını, kolluk kuvvetlerinin harcadığı mesai için de belirli bir bedel alınmasını istedi.

"25 YIL EVLİ OLANA EMEKLİLİK HAKKI VERİLSİN"

Komisyona başvuran bir vatandaş, 25 yıl evli olan kadınlara emeklilik hakkı verilmesini, çalışan evli kadınların emeklilik yaşının düşürülmesini ve bu kişilere yıpranma payı verilmesini talep etti.

Başka bir vatandaş başkalarının evliliklerinden şikayetçi olarak ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı olmayan insanların evliliklerine ve çocuk sahibi olmalarına engel olacak bir düzenlemenin yapılmasını istedi.

Ablasının evlilik ve çocuk tescili işlemlerinde memurlar tarafından her defasında bir engel çıkartıldığından yakınan bir vatandaş, memur davranışlarına ilişkin memurlara değerlendirme uygulaması veya formu getirilmesini talep etti.

Başka bir vatandaşın Komisyondan beklentisi ise evlilik başvurusu ile birlikte kişilerin gelir ve varlıklarının araştırılmasının zorunlu hale getirilmesi oldu.

"ASGARİ ÜCRET SAATLİK OLARAK BÖLGELERE GÖRE BELİRLENSİN"

Manisa'nın Salihli ilçesinden Komisyona başvuran bir vatandaş, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ülke genelinde piknik yapılmasının ve mangal yakılmasının 5 yıl süre ile yasaklanmasını önerdi.

Asgari ücrete yönelik öneride bulunan bir vatandaş, asgari ücretin saatlik olarak ve bölgelere göre belirlenmesini istedi.

İş ilanlarında belirsiz ifadeler yer almasının zaman kaybına ve suistimale neden olduğundan yakınan bir vatandaş, iş ilanı verilirken uyulması gereken kuralları içeren bir yönetmeliğin uygulamaya geçirilmesini önerdi.

İstanbul'dan Komisyona başvuran bir vatandaş, fahiş site ve apartman aidatı talep eden yönetimleri şikayet etti.

İstanbul'da göç sonucu nüfus artışından şikayet eden başka bir vatandaş ise nüfusun kontrol altına alınması talebinde bulundu.

KPSS'DE 4 YANLIŞ,1 DOĞRUYU GÖTÜRMESİN TALEBİ

Erzincan'dan Komisyona başvuran bir vatandaş, KPSS'deki süreyi şikayet ederek, sürenin uzatılmasını, yanlışların doğruyu götürme kuralının kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır'dan Komisyona iletilen bir dilekçede vatandaş, yere atılan sigara izmaritlerinden dert yanarak, sigara izmariti atanlara para cezası verilmesi önerisinde bulundu.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 5 bin lira bağış yapmak isteyen bir vatandaş ise Komisyondan Fon'un IBAN bilgisini kendisiyle paylaşmasını istedi.

Bir vatandaş ise araç trafiğine kapalı alanlara giren motosikletlerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı'dan Galatasaray'a kötü haber: Oyuna devam edemedi!

2024-12-01 19:38 - Spor

Son Dakika... Çekmeköy'de polis dehşet saçtı… Tartıştığı kişilere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı!

2024-12-01 21:40 - Asayiş

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

Lucas Torreira'dan TFF'ye tepki: 'Sadece bize karşı yapılmış...'

2024-12-02 03:08 - Spor

Aydilge'den 'Cıstak' şarkısının yapımcısı İbrahim Tilaver'e yanıt

2024-12-06 00:09 - Magazin

Yıllar sonra mektupla anlattı: Cemaat yurdunda işkence, istismar, darp…

2024-12-03 21:38 - Gündem

Arnavutköy'de silahlı kavga... Gece oturduğu arkadaşını sabah tüfekle vurdu!

2024-12-05 10:00 - Asayiş

Gazeteci Ayşenur Arslan'a hapis talebi

2024-12-06 03:38 - Gündem

İlgili Haberler

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

Özgür Özel: Seneye 1 Mayıs’ın 50. yılında Taksim’de olacağız...

16:24 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem