?>

TBMM komisyonunda telefon skandalı! Vekilleri tek tek arayarak çağırdı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısında bugün ‘açık mikrofon’ kazası yaşandı. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, toplantı yeter sayısı bulmak için milletvekillerini arayarak toplantıya çağırdı. O anlar, mikrofonlara yansıdı.

Gündem - 11 ay önce

TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’nun bugün saat 11.00’de toplanacağı geçen hafta komisyon üyesi vekillere ve basına duyuruldu. Ancak, TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye Adalet Akademisi Kanun Teklifi görüşmelerinin saat 05.15'te tamamlanması, komisyon toplantısının aksamasına yol açtı.

Toplantı saatinde yerini alan Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, toplantı yeter sayısının olmadığını görünce komisyon üyesi vekilleri telefonla aramaya başladı. Bu sırada mikrofonların açık olduğunu fark etmeyen Yayman’ın telefon görüşmeleri ve katılamayan milletvekillerine sitemi mikrofonlara yansıdı.

"BULDUK SAYIYI"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı arayan Yayman, yanında oturan başkan yardımcısı Nazım Elmas ve görevli memura “Tuncay Özkan geliyormuş” diye bilgi verdi. Daha sonra Komisyon Üyesi AKP'li Muammer Avcı’yı arayan Yayman, “Muammer Abi, komisyon yeter sayısını bulamadık geç kapanınca. Yakındaysan gel, sonra yine çıkarsın… Tamam abi bekliyoruz” dedi. Yanındakilere görüşmesini “Muammer Avcı 20 dakikaya gelirim diyor” şeklinde aktaran Yayman, “Tuncan Özkan geliyor, Muammer Avcı… Bir kişi daha lazım… Hem Komisyon toplanalım diyoruz hem de sayı bulamıyoruz” diye sitem etti.

Yanında oturan Komisyon görevlisi memurun “Genel Kurul’un sabah beklenmeyen bir saatte bitmesi biraz arıza durum oldu” sözleri üzerine Yayman, “Tamam da ne yapacağız yani? 11.00 iyi bir saat” diye konuştu.

Bu sırada yine telefonla bir üyeyi arayan Yayman, “Başkanım. Abla bir gel de sayıyı bulup şey edelim. Sonra çıkarsın” ifadelerini kullandı. Telefonu kapattıktan sonra rahatlayan Yayman, “Evet iyi… Bulduk sayıyı” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Setlerden uzak kalmıştı... Oyuncu Gizem Karaca anne oluyor!

2025-01-13 00:08 - Magazin

Yüksek hızlı tren biletleri Ankara-İstanbul güzergahı ne kadar oldu?

2025-01-13 08:08 - Ekonomi

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

İlgili Haberler

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, YSK Başkanı Ahmet Yener'i kabul etti

08:13 - Gündem

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı!

21:05 - Gündem

DİSK, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatıyor...

15:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş ifadeye çağrıldı

17:49 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun kuzeni Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş'e yakalama kararı

09:00 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltında

09:00 - Asayiş

'6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız okullarda ders verecek!

00:38 - Gündem

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı!

21:05 - Gündem