?>

TBMM'de yoğun hafta: Gündemde neler var?

TBMM Genel Kurulu, bu hafta Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. TBMM Adalet Komisyonu, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'ni ele alacak.

Siyaset - 6 ay önce

TBMM Genel Kurulu, devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.

BÜTÇE GÇRÜŞMELERİ SONA ERDİ

2025 yılı bütçe görüşmelerinin ardından haftalık çalışmasına 24 Aralık Salı günü başlayacak Genel Kurul, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek.

Bu teklife göre, ilgili kanunlar çerçevesinde sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenler de 8 yıl herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara verilen ilave bir kademe hakkından faydalanabilecek.

Uzman yardımcılığına atananlardan yeterlik sınavına girmeye hak kazananlar için sınav, en geç 6 ay içinde yapılacak.

Uluslararası kuruluşlarda görevlendirilenler ile kamu sermayeli kurum veya kuruluşların yurt dışı birimlerinde çalışanların memur olan eşlerine 10 yılı aşmamak üzere, görev süresince aylıksız izin verilebilecek.

Devlet Denetleme Kurulu, vakıflar, kooperatifler, birlikler ve bunların ortaklık ve iştiraklerinde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, döner sermaye işletmesi kurmaya yetkili olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığına, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan ve 30 Kasım 2024'te mücbir sebep hali sona eren mükelleflerin mücbir sebep halini, 1 Aralık 2024'ten itibaren her defasında 6 ayı geçmeyen süreler halinde bir yıla kadar uzatma yetkisi verilecek.

Malul ve engellilerin araç alımlarındaki istisna kapsamına girecek araçları, yerli katkı oranı, motor silindir hacmi, emisyon türü ve değerine göre belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Genel Kurul, bu teklifin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ve aile hekimliğine ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak.

ADALET KOMİSYONU TOPLANACAK

TBMM Adalet Komisyonu da AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanacak. Komisyon, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'ni ele alacak.

Bu teklife göre de meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, öğretim elemanı olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek.

Akademi bünyesinde Hukuk Araştırmaları Merkezi kurulacak. Ayrıca 18 kişiden oluşacak Eğitim Kurulu, eğitim programlarını belirleyecek.

Hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim ve öğretim programları ücretsiz olacak.

Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilileri sunum yapacak.

Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den emeklileler yılbaşı ikramiyesi müjdesi

2024-12-22 08:59 - Yerel

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Kariyerimde ilk kez burada görüyorum'

2024-12-21 00:08 - Spor

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

İngiliz gazetesinden Esad iddiası: 'Banka hesabında milyonlarca dolar...'

2024-12-15 12:38 - Dünya

TRT, afişi tepkilere neden olan Gassal dizisini duyurdu

2024-12-20 17:10 - Gündem

Bahçeli, Suriye’den gelen heyetle görüştü

2024-12-19 00:09 - Siyaset

Trafikte tartıştılar: Polis, 86 yaşındaki ünlü mimarı silahla yaraladı!

2024-12-20 11:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi: Van İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Altındağ istifa etti

16:09 - Siyaset

Murat Üzümcü'den, enflasyonla mücadeledeki eksikliklere dair açıklama

15:42 - Siyaset

Bahçeli 'Bayramdan sonra' demişti: TBMM'de yine toplantıya katılmadı

15:38 - Siyaset

Pamuk: Adalet yerini buldu. Zafer Türk milletinindir!

15:32 - Siyaset

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Belediye başkanları tutuklu: Adana'da Seyhan ve Ceyhan'ın yeni başkanları belli oldu

16:38 - Gündem

Pamuk: Adalet yerini buldu. Zafer Türk milletinindir!

15:32 - Siyaset

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

İran’dan flaş karar: Devlet yetkililerine cep telefonu yasağı

13:38 - Dünya

DEM Parti'nin İmamoğlu ziyareti için tarih belli oldu

13:09 - Siyaset