?>

TBMM’de muhalefet partilerinin grup önerileri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Gündem - 1 yıl önce

Genel Kurulda, Saadet Partisinin "asgari ücretliler ve emekliler", İYİ Partinin "Eber Gölü", DEM Parti'nin "Türkiye'de yaşayan Kürtler" ve CHP'nin "Çayırhan Termik Santrali" hakkındaki grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, ekonomik krizden en çok asgari ücretle çalışanlar ve emeklilerin etkilendiğini söyledi.

İktidar temsilcilerinin, asgari ücretliyi ve emekliyi enflasyona ezdirmeyeceklerine dair açıklamalar yaptığını ifade eden Ekici, "Mademki toplum enflasyona ezdirilmeyecek o halde maaş zamları gelecek senenin hayali enflasyon tahminlerine göre değil gerçek enflasyona göre artırılsın. Akıl da vicdan da bunu söylüyor. Asgari ücret en düşük memur maaşından az olmamalı, işverenin yükü de teşvikler yoluyla devlet tarafından paylaşılmalıdır." diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise asgari ücretliler ve emeklilerin zorluklarının farkında olduklarını dile getirerek, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu paydaşlarıyla beraber görüşmelerini yapıyor, ortak bir akıl ile bu çalışma tamamlanacak ve sonuç açıklanacak. Emeklilerle ilgili de elimizden gelen maksimum iyileştirmeyi yapmak için büyük bir çaba içerisindeyiz" dedi.

İYİ Partinin grup önerisi üzerine konuşan Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun da birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Eber Gölü'ndeki sazlık alanda son bir ayda çıkan yangınlarda 60 kilometrekarelik alanın kül olduğunu söyledi.

Olgun, "Bu yangınların rastlantı olmadığını biliyoruz. Yangınların yeri ve zamanlaması, açıkça planlı bir sabotajı işaret ediyor. Eber Gölü kurudu, doğa harikası yok olmak üzere. Bu Meclisin ve iktidarın bir an önce Eber Gölü için somut adım atması lazım." diye konuştu.

“ÇAYIRHAN’DA İŞÇİLERİN İŞLERİNİ KAYBETME KAYGISI VAR”

CHP Grubu'nun önerisi üzerine konuşan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Termik Santrali ve bağlı maden sahaları hakkında özelleştirme kararı alınmasının ardından işçilerin eyleme başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Maden emekçileri 8 gündür kendilerini yüzlerce metre yerin altında adeta ölüme terk ettiler. Çok temel haklı gerekçeleri vardı. Bunların başında, büyük bir alın teriyle çocuklarına ekmek götürmenin kavgasını veren işçilerin işlerini kaybetme kaygısı var. Bu işletme 4 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. Bu işçiler günlerdir sendikalarıyla birlikte dertlerini anlatmaya çalıştılar, yürüyüşler yaptılar, toplantılar yaptılar ama iktidar üç maymunu oynadı; ne duydu, ne gördü ne de konuştu ve bugünlere gelindi."

AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay ise Çayırhan Termik Santrali işletmesinin, 2020 yılında özelleştirme süresinin dolmasının ardından Elektrik Üretim AŞ'ye devredildiğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Barış Arduç'un yeni projesi belli oldu: 'Dehşet Bey' filmiyle izleyiciyle buluşacak

2024-11-24 00:38 - Magazin

Yeşilçam’ın ünlü ismi Samim Meriç hayatını kaybetti

2024-11-24 00:08 - Kültür & Sanat

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

Dervişoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 'Akşener' yanıtı

2024-11-23 16:39 - Siyaset

Harcamalarda meyve ve sebze yüzde 30.4 payla süt ürünlerini tahtından etti: Gıdada tufan yaşanacak

2024-11-25 04:08 - Ekonomi

Teğmenlere destek mesajı paylaşmıştı... Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan açığa alındı!

2024-11-26 21:09 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Hırsıza hırsız dediğim için buradayım

2024-11-22 15:50 - Siyaset

Engin Altan Düzyatan nasıl dolandırıldığını anlattı: 'Bu gerçek olamaz...'

2024-11-23 00:08 - Magazin

Dört büyük kulübün toplam yükümlülüğü 47.5 milyar liraya ulaştı

2024-11-23 02:39 - Spor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 'teğmenler' açıklaması!

2024-11-27 02:38 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Mağdurlara faiz maddeli boş senetler imzalatmıyoruz!

21:29 - Gündem

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş