?>

TBMM'de 'mektup' tartışması: 'Utanmadan 'dostum' diyorsunuz'

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir önceki döneminde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı bir mektupta yer alan 'aptallık etme' ifadeleri TBMM Genel Kurulu'nda yeniden tartışmaya neden oldu.

Gündem - 1 yıl önce

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesiyle birlikte, bir önceki döneminde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı bir mektupta yer alan 'Türkiye ekonomisini yıkmaktan sorumlu olmak istemem. Aptal olma' ifadeleri ve dün Erdoğan'ın Trump'ın kazanması üzerine yayımladığı tebrik mesajındaki 'Dostum Trump' sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açtı.

"TÜRKİYE ERDOĞAN'IN İRADESİYLE..."

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Amerikan Başkanı Biden, 'muhalefeti desteklemek suretiyle Erdoğan'ı devireceğiz' demişti. Seçimlerde kendisi ve ekibi gitmek durumunda kaldı. Erdoğan yerli yerinde milletin iradesiyle duruyor. Ben de o mektubun bir örneğini burada yırtıp çöpe atmıştım. O sözü söyledikten sonra Türkiye Cumhuriyeti ne yaptı, terörü ininde vurdu, gecesinde harekat başlattı. Tam bağımsız Türkiye Erdoğan'ın iradesiyle dünyaya meydan okur hale geldi" dedi.

"BU ÜLKEYE KENDİLERİ GÜVENMİYORLAR BU VATANDAŞ NASIL GÜVENSİN"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır bunun üzerine, "Amerika'nın Devlet Başkanı herhangi birisi olabilir. 'Muhalefeti destekliyorum, iktidarı düşürecek' dediği zaman CHP'nin Genel Başkanı ona bir mektup yazar, hani size yazdı ya. 'Budala olma, bu ülkede Amerika'dan izin, icazet alacak bir muhalefet partisi yok' der. 'O mektuptan sonra harekat başlattık' dediniz. Washington'a falan bir şey mi oldu? Tepki veremediniz, tepki. O 'budala' kelimesine karşı tepki veremediniz. Utanmadan sıkılmadan 'Dostum Trump hoşgeldin...' Bu mu" ifadelerini kullandı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da "Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ilk defa yurt dışından gayrimenkul alan parti AK Parti oldu. Kendi ülkesine yatırım yapmıyor. Bu ülkeye yatırım yapmıyorsunuz parayı götürüp Amerika'ya yatırıyorsunuz. Niye bu ülkeye yatırım yapmıyorsunuz, utanmıyor musunuz? Bu ülkeye kendileri güvenmiyorlar, bu vatandaş nasıl güvensin" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin konusu ne? Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin oyuncular

2024-11-07 00:38 - Kültür & Sanat

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Celâl Üster: ‘Daha özgür bir çocuk edebiyatından yanayım’ Y. Bekir Yurdakul’un söyleşisi...

2024-11-07 00:08 - Kültür & Sanat

Semra San kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Cansu'su kaç yaşında, nereli?

2024-11-01 00:00 - Magazin

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Özgür Özel, 6 Şubat'ta askerin neden sahaya geç çıktığını açıkladı

14:15 - Gündem

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Özgür Özel: Mağdurlara faiz maddeli boş senetler imzalatmıyoruz!

21:29 - Gündem

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset