?>

Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı!

Gezi Parkı direnişi davasından hapiste tutulan Tayfun Kahraman'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yatırıldığı öğrenildi. Avukatı Cansu Çiftçi, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Kahraman'ın değerlerinin yükseldiğini açıkladı.

Gündem - 9 ay önce

Gezi Parkı direnişi davasından hapiste tutulan Tayfun Kahraman'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yatırıldığı öğrenildi. Avukatı Cansu Çiftçi, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Kahraman'ın değerlerinin yükseldiğini açıkladı.

Gezi Direnişi davasından 2022 yılından bu yana hapiste tutulan Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı.

Kahraman, MS atağı geçirdiği için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yatırıldı. Hastane yazısında Kahraman’da ‘sol alt ekstremite hipoestezi ve parezi saptandığı’ vurgulandı.

Hastane raporunda şöyle denildi:

"Tayfun Kahraman isimli hasta İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Demiyelinizan Hastalıklar Polikliniği’nde 02.08.2005 tarihinden itibaren Multipl Skleroz tanısı ile takiplidir. Hastanın son muayenesinde sol alt ekstremite hipoestezi ve parezi saptanması nedeniyle Multipl Skleroz atak ön tanısı ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesine tetkik ve tedavi amacıyla yatırılmıştır."

DURUMU KÖTÜYE GİTTİ, DEĞERLERİ YÜKSELDİ

Kahraman'ın durumunun kötüye gittiği için hastaneye kaldırıldığını aktaran Avukat Cansu Çiftçi, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada; farklı bir tedavi yöntemine geçilmesinin beklendiğini belirtti.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Çiftçi ayrıca, hastane çıkışında açıklama yapacaklarını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Kahraman için Temmuz 2025’te Anayasa Mahkemesi’nin ‘adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ve yeniden yargılanması gerektiğine’ dair kararına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi uymamıştı. 17 Ekim 2025’te Resmi Gazete’de yayınlanan gerekçeli karardan sonra da adım atılmamıştı.

Kahraman’ın avukatı Cansu Çifçi hapiste geçen süreyi, Kahraman’ın sağlık durumunu ve Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararını gerekçe göstererek tutuksuz yargılanma talebinde bulunmuştu. Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman ise kamuoyuna defalarca eşinin sağlık durumu ile ilgili ayrıca uygulanmayan AYM kararı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray efsanesi Gökmen Özdenak hayatını kaybetti!

2025-12-31 19:57 - Spor

Fenerbahçe'den olağanüstü seçimli genel kurul kararı!

2025-12-31 17:40 - Spor

Şeyma Subaşı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı!

2025-12-31 19:47 - Asayiş

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de: MTV, damga vergisi ve harçlara zam...

2025-12-31 11:05 - Ekonomi

Resmi Gazete'de yayımlandı: Vergi ve harçlara zam geldi

2026-01-01 11:08 - Ekonomi

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

Yargıdan CHP İstanbul İl Kongresi için yeni karar

2025-12-30 13:33 - Gündem

Akaryakıttan benzine, meyve suyundan sigaraya herşeye zam geldi!

2026-01-01 11:24 - Ekonomi

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu!

2025-12-29 13:59 - Asayiş

İlgili Haberler

T24 hakkında kapatma kararı

16:25 - Gündem

AKP’li Nihat Zeybekci de ‘fon’ mağduru çıktı!

10:46 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı

17:22 - Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya, 2,2 milyar TL'yi iade mi etti?

13:43 - Gündem

AYM'den YENİ Parti'ye 30 günlük süre

10:54 - Gündem

Günün Manşetleri

T24 hakkında kapatma kararı

16:25 - Gündem

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

15:26 - Asayiş

AKP’li Nihat Zeybekci de ‘fon’ mağduru çıktı!

10:46 - Gündem

Ümit Özdağ: Bir açgözlü çete Türk milletine ağır zarar vermiştir

10:01 - Siyaset

Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı

17:22 - Gündem