?>

Tasarımcı gençlere 2,45 milyon TL ödüllü yarışma

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin sürdürülebilir ve katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak için genç tasarımcılara yönelik bu yıl beşincisini düzenlediği 2,45 milyon TL para ödüllü ‘’Doku Kumaş Tasarım Yarışması’’na başvurular başladı.

Yerel - 1 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin sürdürülebilir ve katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak için genç tasarımcılara yönelik bu yıl beşincisini düzenlediği 2,45 milyon TL para ödüllü ‘’Doku Kumaş Tasarım Yarışması’’na başvurular başladı.

GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci: ‘’Yarışma sayesinde ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırıyoruz. Yarışmanın aynı zamanda sürdürülebilir ve doğa dostu tasarımlar için bir ilham kaynağı olmasını hedefliyoruz’’ dedi.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonu ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle sürdürülebilir ve katma değerli tekstil ihracatına katlı sağlamak amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. ‘’Dokuma, örme ve baskı” şeklinde 3 ayrı kategoride genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenecek yarışmada toplam 2,45 milyon TL para ödülü verilecek.

Gençler geleceğe ışık tutacak

Türkiye’nin 2024 yılı tekstil ihracatının 9,4 milyar dolar olduğunu ve Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın bölge ihracatında yeni bir pencere açtığını belirten GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, gençlerin tasarım fikirlerinin sektörün geleceğine ışık tutacağını ifade etti. Yarışma sayesinde ihraç edilme potansiyeli yüksek, özgün ve katma değerli yeni kumaş tasarımlarını ve genç tasarımcıları sektöre kazandırdıklarına dikkat çeken Kileci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Moda ve tekstil sektöründe tasarım, yalnızca estetik bir ifade değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla şekillenen bir yolculuktur. Her geçen gün hızla değişen ve dönüşen sektörümüzde, tasarımcılarımızın yaratıcılıklarını özgürce ifade etmelerinin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve çevre bilincini ön planda tutarak daha iyi bir gelecek inşa etme sorumluluğu taşıdığını düşünüyoruz. Bu bağlamda, Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın sadece yenilikçi ve özgün tasarımların ortaya çıkacağı bir platform olmasını değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve doğa dostu tasarımlar için bir ilham kaynağı olmasını hedefliyoruz. Bu yarışma, yalnızca teknik ve estetik becerilerin sergilendiği bir alan değil; aynı zamanda geleceğin tasarım anlayışına yön verecek bir fırsattır.”

Son başvuru tarihi: 2 Mayıs

“Dokuma, örme ve baskı” şeklinde 3 ayrı kategoride düzenlenecek yarışmada her bir kategoride birincilere 350.000 TL, ikincilere 250.000 TL ve üçüncülere 150.000 TL para ödülü verilecek. Yarışmada ayrıca 200.000 TL tutarında Sürdürülebilirlik Özel Ödülü bulunuyor.  Toplam para ödülü 2.450.000 TL olan yarışmada, ayrıca her bir kategorinin birincileri Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan değerlendirme neticesinde uygun görülmesi halinde 1 yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki eğitim merkezlerinde eğitim görme imkânına sahip olabilecek. Ek olarak her bir kategoride dereceye giren ilk 3 finalist ile Sürdürülebilirlik Özel Ödülü sahibine Tekstil ve Moda Fuarını Ziyaret Ödülü ve PR ve Tanıtım Desteği Ödülü verilecek. Yarışmaya son başvuru 2 Mayıs.

Detaylı bilgi için https://dokusundasanatvar.org/

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

Bolu'da kayak merkezinde korkunç yangın... Ölü ve yaralılar var!

2025-01-21 07:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Şahinbey ekipleri LGS için seferber oldu

00:00 - Yerel

Yılmaz, Beykent'te “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programına katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset