?>

'Tarımın Dünü, Bugünü ve Geleceği' paneli

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) "Tarımın Dünü Bugünü ve Geleceği" paneli düzenlendi.

Tarım - 3 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) ile HKÜ Ekonomi ve Toplum Öğrenci Topluluğu tarafından organik tarım, tarımsal kalkınma, kooperatifleşmenin önemi ve gelecekte yapılması gereken tarımsal faaliyetlerin odağa alındığı; "Tarımın Dünü Bugünü ve Geleceği" paneli düzenlendi.

Panele; KARMER Müdürü Prof. Dr. Hanifi Aslan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner, öğretim üyeleri ile davetli panelistler; İslahiye Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Kemal Vural, Gaziantep İl Tarım ve Ormanlığı Müdür Yardımcısı Nihat Deme, Girişimci Yazar Zeugma Kadın Kooperatifi Kurucusu Sabiha Doğan, Gaziantep Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aslan, Ezogelin Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Toğaç Çolak ve öğrenciler katıldı.

‘TARIMDA FAYDA SAĞLAYACAK ARAŞTIRMALAR YAPACAĞIZ’

Çalıştayın açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; KARMER Müdürü Prof. Dr. Hanifi Aslan; “Tarım konusu, tarımsal kalkınma tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde hayati bir öneme sahip. Ayrıca bizim araştırma konularımızın da en önemlileri arasında yer alıyor. Çalışmalarımıza ilk olarak tarım sektörünün sorunları ve bunların araştırılarak çözülmesi faaliyeti ile başladık. Bundan sonra daha detaylı çalışmalar yapacağız. Tarımla ilgili birçok konu var. Bunlardan bazılarına değinecek olursak, tarımda tabiatın düzenini bozmadan çalışmak gerekiyor. Toprak, arazi kullanımı, tohum, üretimin artırılması, insan kaynağının eğitilmesi, teknolojik, iktisadi ve ürünün pazarlanması ile ilgili olarak çok fayda sağlayacak araştırmalar planlanmıştır” dedi.

İslahiye Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Kemal Vural ise; ülke olarak tarımda oldukça iyi bir yerde olmakla birlikte yapılması gereken birçok yeniliklerin olduğunu ifade ederek, tarımsal alanlarda eksikliklerin giderilmesi için toprakların yapısına göre ekim yapmaya dikkat ettiklerini söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nihat Deme ise Gaziantep ve ilçelerinde üreticilerle birebir iletişim halinde olduklarını ve köy köy çalışarak çiftçileri sertifikalı fidan dikimine yönlendirdiklerini belirtti.

Zeugma Kadın Kooperatifi Kurucusu Sabiha Doğan ve Ezogelin Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Toğaç, kendi kooperatiflerinde kadınlarla istihdam sağladıklarını, doğal ürünler yetiştirdiklerini ifade ederek başarı hikayelerini öğrencilerle paylaştılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Haluk Levent Gaziantep'te konser verecek

2022-03-27 13:48 - Kültür & Sanat

Adaylığını açıklayan Uğur Dündar'a tehdit!

2022-03-26 14:46 - Gündem

Ethem Sancak: Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik

2022-03-31 21:56 - Gündem

Emekli müdürden 'Suriyeliler polis olacak' iddiası

2022-03-28 11:21 - Gündem

Erdoğan'dan beslenme tavsiyesi...

2022-03-27 10:48 - Gündem

‘Tebliğciler’ şimdi de bildiri dağıtıyor!

2022-03-30 22:09 - Gündem

Peker'in gündeme getirdiği otel için başvuru

2022-03-26 11:20 - Gündem

Bakan Yardımcısının maaşı dudak uçuklattı!

2022-03-25 19:02 - Gündem

Erdoğan, yıllar önce 3. köprü için bakın ne demiş!

2022-03-28 21:23 - Gündem

Erkan Baş: KDV'yi değil, iktidarı indireceksin!

2022-03-29 21:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

00:44 - Tarım

GTB'de yılın ilk buğdayı 13 lira 50 kuruştan alıcı buldu

00:00 - Tarım

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

00:09 - Tarım

Türkiye için pestisit alarmı... 24 yerli ürün için 8 ayrı ülkeden sınır reddi!

00:00 - Tarım

Adana'da ilk hasat başladı: Hedef, 330 bin ton

00:39 - Tarım

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ı ziyaret etti

18:39 - Siyaset

Türk İş Başkanı Atalay'dan Mehmet Şimşek'e sert sözler

18:36 - Ekonomi

CHP’li Günaydın: Büyükçekmece’de 10 yıl geriye dönük inceleme, İBB'de 2019'a kadar..

14:09 - Siyaset

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD'a yeni AKP'li başkan!

14:08 - Gündem

Pervin Buldan'dan 'trafik kazası' açıklaması: 'Suikast girişimi' mi?

12:39 - Gündem