?>

Soylu: Göçmenler pasaportlarını yırttıkları için...

Soylu, Türkiye'nin yeni göç politikasını anlattığı konuşmasında "göçmenlerin pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediklerini" söyledi.

Gündem - 4 yıl önce

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin yeni göç politikasını anlattığı konuşmasında "göçmenlerin pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediklerini" söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Kadın Kolları Başkanlığı'na yaptığı sunumda 'yeni göç politikası'yla ilgili ayrıntıları anlattı.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre Soylu, göç politikasını 4 başlıkta şekillendirdiklerini belirtip şu ifadeleri kullandı:

"Birinci olarak düzensiz göçle etkili mücadele kapsamında sorunun çözümü için etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içerisinde etkin yakalama ile sağlıklı ve seri işleyen sınır dışı mekanizmalarının tesisini sağlıyoruz.

İkinci olarak düzenli göç alanında, düzenli göç kanallarını ülke kapasitesine ve dinamiklerine uyumlu düzeyde açık tutma politikasını uyguluyoruz.

Üçüncü olarak, uluslararası koruma konularında, ülkemize sığınan ve koruma ihtiyacında olanlara da uluslararası hukuk ve medeniyet değerlerimiz ile uyumu insan odaklı yaklaşım sergiliyoruz.

Son olarak da uyum faaliyetleri kapsamında, yabancıların ülkemizde bulundukları süreç boyunca vatandaşlarımızla karşılıklı uyumlarının sağlanmasına yönelik adımlar atıyoruz. Stratejimizi belirledik. Gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünü sağlayacağız."

"PASAPORTLARINI YIRTIYORLAR"

Habere göre Süleyman Soylu, sınır dışı işlemlerinin neden yapılamadığına ilişkin konuşurken ise ilginç bir gerekçe açıkladı. Soylu, "Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını" belirtti, parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Gezmiş'in sesinden savunması...

2022-05-05 21:16 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'Soros' fotoğraflı yanıt...

2022-05-05 18:44 - Siyaset

Nagehan Alçı: İmamoğlucu mu olduk?

2022-05-05 11:31 - Gündem

Sinan Oğan: Aynı saatte ben de orada olacağım!

2022-05-05 22:08 - Siyaset

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Soylu'dan Özdağ ve Oğan'a: Operasyon çocukları

2022-05-05 17:31 - Siyaset

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

İlgili Haberler

Çerçeve yasa Adalet Komisyonu’nda kabul edildi!

21:26 - Gündem

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında 'Mekke Savunma Anlaşması' imzalandı

16:01 - Gündem

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem

Özgür Özel: Özensiz, kötü hazırlanmış bir teklif...

18:17 - Gündem

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

18:16 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

16:00 - Asayiş

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklandı!

20:14 - Asayiş

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

14:58 - Siyaset

Akın Gürlek'ten 'internet gazeteciliği' için yasa sinyali

14:56 - Gündem