?>

Sosyal medyada 1 milyondan fazla izlendi...

BTP Liderinin, Osmanlının son dönemiyle bugünün ekonomik gelişmelerini kıyasladığı konuşması kısa sürede 1 milyondan fazla izlendi.

Siyaset - 4 yıl önce

Son dönemde yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarla dikkat çeken Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın son videosu da sosyal medyada viral oldu.

BTP Liderinin, Osmanlının son dönemiyle bugünün ekonomik gelişmelerini kıyasladığı konuşması kısa sürede 1 milyondan fazla izlendi.

İşte Hüseyin Baş’ın ‘Siz kuş tüyü yastıklarda yatın diye çile çekecek değiliz. Gereken yapılacak’ notu ile paylaştığı o video...

BTP Lideri Hüseyin Baş, sosyal medya hesaplarından Ordu’da düzenlenen Mevzu Ekonomi, Çözüm Milli Ekonomi Modeli programında yaptığı konuşmadan bir bölüm yayınladı.

Büyük ilgi gören konuşmasında BTP lideri Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile bugünün ekonomik gelişmelerini kıyasladı.

Osmanlının son döneminde oluşan enflasyonunun nedeni…

Türk milletinin emeğinin 300 yıldır sömürüldüğünü belirten Hüseyin Baş şu çarpıcı örneği verdi; “Yıl 1808... Osmanlı imparatoru bir imza atıyor. Bu imzanın adına Sened-i İttifak diyoruz. Şimdi bu Sened-i İttifak’ta padişahımız ayanlarla anlaşıyor. Ayanlara diyor ki; “Ben size bazı özel haklar tanıyacağım. Siz de beni Anadolu’da insanlara güzellikle anlatacaksınız. Bana karşı başkaldırmaların önüne geçeceksiniz. Osmanlı’da vergi tımar sistemi ile toplanırdı. Daha sonra tımar kaldırılıyor ve iltizam denilen bir sistem geliyor. Osmanlı bu ayanlara diyor ki; “Siz bulunduğunuz bölgelerde vergiyi bana önden verin, mesela 2 yıllık 200 lira. Bana 200 lirayı verince 2 yıl boyunca vergiyi sizden toplama hakkı ayanın. Peki, ayan bunu babasının hayrına mı yapıyor? Bunu kâr etmek için yapıyor. Ne yapıyor? “2 sene içinde bana 400 lira vergi ödeyeceksiniz.” diyor. 400 lira sizden vergi alıyor. Ve öyle bir tahsilât yapıyor ki, sizi dövüyor, size vuruyor, sizi eziyor. Üreticinin tamamı bu sefer ürünlerine zam koymaya başlıyor, daha pahalıya satmaya başlıyor. Halk artık ürünleri satın alamaz hale geliyor ve enflasyon oluşuyor. Bu oluşan enflasyon halkı kıtlığa ve fakirliğe itiyor. Ve Osmanlı’da yıkılışın sebebi olan enflasyonun temel sebeplerinden biri, milletin borcunun veya alacağının birilerine peşkeş çekilmesi olarak ortaya çıkıyor.”

“Neyi sattılarsa babalar gibi geri alacağım”

Sözü günümüze getiren BTP lideri Hüseyin Baş, Osmanlı’da yapılan hataların bugün aynı şekilde özelleştirme başta olmak üzere benzer politikalarla tekrarlandığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Şimdi bugün ne yaşıyoruz? Sizin olan SEKA’yı özelleştirdiler, Elektrik Dağıtımlarını özelleştirdiler. TEKEL’i özelleştirdiler. Sizin olan bankaları özelleştirdiler. Sizin olan şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Ve siz ne yaşıyorsunuz? Bu saydığım tüm ürünlerde pahalılık yaşıyorsunuz. Bakın bunu daha önce bizim atalarımıza yaptılar, bugün aynısını yapıyorlar. Bunun sonunda açlık var, kıtlık var. Bunun sonunda işin en kötüsü darmadağın olup parçalanmak var. Buna bir an önce dur diyeceğiz. Ve ben ne yapacağım? Bakmayın böyle tek başıma durduğuma, arkam sağlamdır. Neyi verdilerse geri alacağım. Nasıl alacağım? Babalar gibi alacağım. Babalar gibi verdiler, babalar gibi geri alacağım.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te sokak ortasında kafasına sıktılar!

2022-10-21 21:36 - Asayiş

2 bin lira altındaki borçlar silinecekti, durum çok başka çıktı!

2022-10-19 07:45 - Ekonomi

AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan bomba açıklamalar...

2022-10-21 12:04 - Siyaset

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

Fakıbaba’dan Tatlıses’e rest: Bir an önce açıkla...

2022-10-22 08:49 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

Madenci cenazesinde gülüşen Soylu ve Koca'ya tepki!

2022-10-17 08:42 - Gündem

Şehit madenci Okan Akgül’ün kızının sözleri yürek yaktı!

2022-10-16 16:54 - Gündem

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'dan RTÜK'e sert tepki

2022-10-19 21:37 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den ABD'ye 'seçim' uyarısı: Bu topraklar o sizin bildiğiniz topraklar değil!

23:28 - Siyaset

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem