?>

Son dakika... Trump G7 zirvesinden erken ayrıldı: 'Ateşkes için dönmüyorum'

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'daki G7 zirvesinden erken dönüş kararı aldı ve ulusal güvenlik konseyini Beyaz Saray'da acil toplantıya çağırdı.

Dünya - 3 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'daki G7 zirvesini yarıda kesti.

Beyaz Saray'ın açıklamasında "Başkan, Kanada'dan kritik meselelerle ilgilenmek için dönüş kararı aldı" denildi. Trump dönüş kararından önce kendi sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan açıklama yaptı.

Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olamayacağını bir kez daha vurguladı. "Bunu defalarca söyledim" dedi. Amerikan Başkanı İranlıları ise açık bir dille uyardı. "Herkes Tahran'ı derhal terk etmeli" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray, Trump'ın "Tahran, tahliye edilmeli." ifadesinin, İran'ın masaya oturması ihtiyacının aciliyetini yansıttığını bildirdi.

Dakikalar sonra da Trump, ulusal güvenlik konseyini acil durum odasında toplantıya çağırdığı bilgisi paylaşıldı.

TRUMP: MACRON'UN HİÇBİR FİKRİ YOK

ABD Başkanı Trump, sonrasında Kanada'da düzenlenen G7 zirvesinden neden erken ayrıldığı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Trump, zirveden erken ayrılmasının olası İsrail-İran ateşkesi ile "hiçbir ilgisinin bulunmadığını" söyledi. Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron'un G7'den erken ayrılma sebeplerini "yanlış bir şekilde" tarif ettiğini savundu.

Macron'un "reklam peşinde" olduğunu söyleyen Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Macron'un kendisinin "ateşkes üzerinde çalışmak için erken ayrıldığını söylediğini" hatırlatarak, "Yanlış! Neden Washington'a dönüş yolunda olduğum hakkında hiçbir fikri yok. Ama bu kesinlikle ateşkesten çok daha büyük bir şeyle ilgili. Kasıtlı ya da değil, Emmanuel bunu yanlış anladı." ifadelerini kullandı.

Amerikan Fox News kanalında yer alan ve bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırılan habere göre, Trump, yerel saatle bu akşam Beyaz Saray'a dönünce ulusal güvenlik ekibiyle buluşacak.

Trump, Durum Odası'nda bir araya geleceği Ulusal Güvenlik Konseyi ekibiyle İsrail-İran gerilimine ilişkin son durumu ele alacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

İmamoğlu, duruşma salonundan çıkarılmak istendi: Zorla götürün beni...

2025-06-16 18:00 - Gündem

Eski Kızılay Başkanı Kınık'ın kızından utanmaz teklif! 'Parası neyse vereyim'

2025-06-15 10:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

2025-06-16 21:39 - Siyaset

Nur Sürer’e Rusya’dan En İyi Kadın Oyuncu ödülü!

2025-06-15 00:08 - Magazin

Son dakika... Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti

2025-06-11 11:06 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in kendi hesabından veda mesajı paylaşıldı: ’Elveda iki gözümüz’

2025-06-16 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Trump, ABD Savunma Bakanlığı'nın ismini 'Savaş Bakanlığı' olarak değiştirdi

00:48 - Dünya

Erdoğan'dan Putin'e: En yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz

15:10 - Dünya

Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu için İstanbul'a geliyor

09:31 - Dünya

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv'de siren sesleri...

21:51 - Dünya

Günün Manşetleri

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem