?>

Son Dakika... Ekrem İmamoğlu'nun avukatının avukatı hakkında karar!

Son dakika gelişmesi... İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatının avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gündem - 6 gün önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı.

Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda, İBB dosyasını takip eden bazı avukatlar hakkında gözaltı kararı verildi.

İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un avukatı Serkan Günel ve avukat Kazım Yiğit Akalın gözaltına alındı.

Serkan Günel ve Kazım Yiğit Akalın dün hakim karşısına çıkarılmış ve yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

6 ŞUBAT DAVASINDA DEPREMZEDELERİ SAVUNURKEN GÖZALTI KARARI

Koçoğlu, hakkında gözaltı kararı çıkarıldığında 6 Şubat depremlerinde İsias Otel'de yakınlarını kaybeden 35 ailenin avukatlığını yapmak üzere Adıyaman’daydı.

Teslim olmadan önce Adıyaman'da konuşan Koçoğlu, “Kaçmadım, saklanmadım. Nerede olduğum belli. Müvekkilimin hakkını savunmaya geldim. İşim bitince İstanbul'a geçip teslim olacağım” demişti.

Gözaltı kararına tepki gösteren Koçoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ben İBB dosyasında hem sayın Genel Sekreterin avukatlığını yaptım hem de Ekrem Başkanımızın avukatı Mehmet Pehlivan'ın avukatlığını yaptım. Bunun bir gözdağı olduğunu düşünüyorum. Belli ki o dosyada avukatlık yapan herkese bir şekilde dokunacaklar. Soruşturmanın gizliliğini ne yaparak ihlal ettiğimi bilmiyorum. Pek çok yandaş basın mensubu çarşaf çarşaf evrak sunuyor, pek çok konuşuyorlar. Onlar ihlal etmiyor, ben mi ihlal etmişim? Adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüsü nasıl ihlal etmişim? Buradaki duruşmam bittikten sonra ben kendim İstanbul'a gideceğim ve Mali Şubeye teslim olacağım."

YURTIŞI YASAĞI

Koçoğlu bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, İmamoğlu'nun avukatının avukatını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkeme, Koçoğlu'nu hakkında yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: Yeter artık!

2025-04-24 13:51 - Siyaset

Bakan Güler'in 'Şehit' açıklamasına tepki yağdı!

2025-04-24 13:01 - Gündem

Doğu Perinçek: Öcalan Önder’e 'ABD-İsrail sizi öldürür' demiş!

2025-04-25 11:45 - Siyaset

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Özgür Özel, barikatları yıkarak yürüme talimatı verdi!

2025-04-23 17:29 - Gündem

Son Dakika... Öcalan İmralı'da gazetecilerle görüşmek istemiş!

2025-04-24 10:38 - Gündem

'Turpunan' sözü gündem olan çiftçi gençlere seslendi!

2025-04-20 18:47 - Gündem

CHP’li Öztürkmen: Bakan, Gaziantep’teki torpilin belgesine gözlerini kapadı

2025-04-24 08:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Meteoroloji açıkladı: 1 Mayıs 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı: 'Taksim' vurgusu yaptı!

08:38 - Gündem

Şile'de 6 restoran alevlere teslim oldu.. Yaralılar var!

08:09 - Gündem

Muğla'da gece yarısı tedirgin eden deprem!

08:08 - Gündem

Van'da feci kaza... Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!

07:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Meteoroloji açıkladı: 1 Mayıs 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:39 - Gündem

Şile'de 6 restoran alevlere teslim oldu.. Yaralılar var!

08:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem