?>

Sokak hayvanlarıyla ilgili ötanaziyi de içeren yasa teklifi kabul edildi, CHP AYM’ye gidiyor

Katliam yasasına 500 milletvekilinin 275’i kabul, 224’ü ret oyu verdi. CHP lideri Özel, “Bu teklif anayasaya aykırı. Talimata uymayacağız” dedi.

Siyaset - 1 yıl önce

TBMM Genel Kurulu, önceki gün saat 14.05’te başladığı çalışmalarını dün 03.51’de sona erdirdi ve böylece Meclis’in 28. dönem ikinci yasama yılı da tamamlandı. Meclis’in son yasalaştırdığı öneri, sokak hayvanlarıyla ilgili ötanaziyi içeren madde oldu. Muhalefet, teklifin yasalaşmaması için Meclis’te son ana kadar direndi. Görüşmelerde hayvan bakımevi kurmak, sahipsiz hayvanları toplamak için gerekli bütçeyi harcamayan belediye başkanı ve yetkililerine altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören madde de değiştirilmedi. Ancak yasaya bu amaçla yapılan harcamaların yüzde 40’nın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca karşılanmasına ilişkin bir cümle eklendi.

Son konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamaya katılan 500 milletvekilinin 275’i kabul, 224’ü ret oyu verirken, bir milletvekili de çekimser oy kullandı. Böylece teklif kabul edildi ve Meclis tatile girdi. Meclis’in kapanmasının ardından iktidar milletvetvekillerinin kürsüde fotoğraf çektirmesi de sosyal medyadan tepki topladı.

‘İKTİDAR SORUMLUDUR’

Teklifin kabul edilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, “Teklifin açıkça anayasaya aykırı olduğu, yaşam hakkını savunmadığı çok ortada. AYM’ye kanunu götüreceğiz. En kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız. AYM önemli bir kazanım olan yürütmeyi durdurma kararını dört buçuk yıldır uygulamıyor” dedi.

“Kanunun örtülü talimatına uymayacağız” diyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonraki süreçte aşılamaya, kısırlaştırmaya yönelik üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapacağız. Ama bu yükün belediye gücüyle ve bu kadar olanaksızlıklar içinde tam olarak yerine getirilmesi mümkün değil. Bundan sonra çıkacak her olumsuzluktan bugünkü sorumsuz yasama anlayışı sorumludur.”

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Diyanet noktayı koydu: Faiz caizdir!

2024-07-30 23:01 - Gündem

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

CHP'li Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul projesi yatırımı var mı?'

2024-07-30 05:08 - Siyaset

Özgür Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı...

2024-07-26 21:08 - Siyaset

'Sokak röportajında MHP'yi eleştireni bulun' talimatı

2024-07-29 22:09 - Gündem

Bakan Yerlikaya; Siirt'te 'GÜRZ-2' operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-27 08:39 - Asayiş

Cemal Enginyurt parti mi değiştiriyor?

2024-07-28 19:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Edirne mitingine davet: İktidar yürüyüşümüzü büyütüyoruz...

21:38 - Siyaset

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

CHP'li Meriç: Felaket, “destan” söylemiyle örtülemez!

00:35 - Siyaset

Bünyamin Bozgeyik: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansımasıdır

00:31 - Siyaset

Bahçeli'den DEM'in 'Öcalan'a özgürlük' mitingine onay

16:21 - Siyaset

Günün Manşetleri

Saadettin Saran ifade için adliyede...

20:56 - Asayiş

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

Tutuklu Başkan Murat Çalık'a biyopsi yapıldı, boynundan kitle alındı!

19:30 - Gündem

Şehzadeler Belediyesinin yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

18:26 - Gündem

Gözaltına alınan oyuncu Ezgi Eyüboğlu serbest bırakıldı!

13:12 - Asayiş