?>

Şişli Belediyesi’ne kayyum atandı!

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 'terör' soruşturması kapsamında tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın görevden uzaklaştırıldığı ve yerine kayyum atandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık görevden uzaklaştırıldı.

Gündem - 1 yıl önce

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 'terör' soruşturması kapsamında tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın görevden uzaklaştırıldığı ve yerine kayyum atandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Şişli Belediyesi'ne ise kayyum atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Öte yandan, 'silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan ise zaten diğer soruşturmada tutuklanmasına karar verildiği gerekçesiyle, gelinen aşamada tutuklama talebinin reddine karar verildi.

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alındığını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, rüşvet almak, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin 23.03.2025 tarihli ve 2025/347 no sayılı kararına istinaden tutuklanmış; Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE KAYYUM!

Bakanlık ayrıca 'terör' soruşturmasından tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın 'geçici bir tedbir' olarak görevden uzaklaştırıldığını ve yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in kayyum olarak atandığını bildirdi.

MURAT ÇALIK GÖREVDEN ALINDI

Bakanlığın açıklamasında tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın "geçici bir tedbir" olarak görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

Tamar Tanrıyar kimdir? Tamar Tanrıyar kaç yaşında, nereli? Tamar Tanrıyar'ın eşi kim?

2025-03-22 00:00 - Magazin

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Saraçhane'de polis, Atatürklü bayrak taşıyan eylemciye uçan tekme attı

2025-03-22 01:09 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Tüm Türkiye ayaktayken... Fahrettin Altun: Türkiye, sokağa teslim olmayacak

2025-03-22 02:38 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Erdoğan, NATO Zirvesi için modernize edilen Ankara Havalimanı'nı açtı

16:58 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset