?>

Şimşek: Gaziantep Savunması, tarihin akışını değiştirdi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Gaziantep Savunması, tıpkı Çanakkale Zaferi gibi tarihin akışını değiştirmiştir" dedi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Gaziantep Savunması, tıpkı Çanakkale Zaferi gibi tarihin akışını değiştirmiştir" dedi.

25 Aralık Kurtuluş Günü'nü büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutladıklarını ifade eden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Savunmasının tarihteki yerine dikkat çekti. Başkan Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birinci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçler Gaziantep'i ve daha sonra tüm Anadolu'yu işgal ederek bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elimizden almayı planladılar. Ancak, Antep'e geldiklerinde hiç de beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar. Atalarımız, şehrimizi işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı her türlü olumsuzluklara rağmen büyük bir kahramanlık sergileyerek işgalci devletlerin planlarını yırtarak tarihin çöplüğüne attı. Bu nedenle Antep Savunması tıpkı Çanakkale Zaferi gibi tarihin akışını değiştiren ve milletimizin birlik ve beraberlik halinde olduğu sürece her türlü zorluğu yeneceğini gösteren kahramanlık destanlarıdır.

Bugün komşu coğrafyalara baktığımızda bu topraklarda güçlü olmamız gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Güçlü olmanın yolu da ekonomik kalkınmadan, birlik ve beraberlikten geçer. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner’ şeklindeki sözleri de kalkınmanın, güçlü ekonominin önemini ortaya koymaktadır. Biz sanayiciler daha güçlü bir Türkiye'nin, daha güçlü ekonomi ile mümkün olduğu bilinciyle sürekli yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla ülke ekonomisine katkı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çaba ve gayretler sonucu 103 yıl önce düşmana değil açlığa yenilen Antep, bugün üretim ve ihracat alanında dünyanın önde gelen şehirlerinden birisi olmayı başarmıştır. Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü coşku ve gururla kutluyor ve vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den emeklileler yılbaşı ikramiyesi müjdesi

2024-12-22 08:59 - Yerel

Atalanta'dan Serie A'da üst üste 11. galibiyet!

2024-12-23 00:38 - Spor

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Kariyerimde ilk kez burada görüyorum'

2024-12-21 00:08 - Spor

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

TRT, afişi tepkilere neden olan Gassal dizisini duyurdu

2024-12-20 17:10 - Gündem

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

Donnarumma sakatlandı, o müdahaleye kart çıkmadı!

2024-12-19 00:09 - Spor

Jim Carrey, Maske devam filmi için ipucu verdi: 'Parayla ilgili değil'

2024-12-17 00:38 - Magazin

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

Öztürkmen: Gaziantep'teki Suriyelilerin bu hızla ülkelerine dönmesi 6 buçuk yıl sürer

2024-12-16 18:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset