?>

Sessiz tehlike: Baş ağrısı ve ışık halkalarına dikkat!

Göz sağlığını tehdit eden ve sinsi ilerleyebilen bazı hastalıklar, erken dönemde fark edilmediğinde kalıcı görme kayıplarına yol açabiliyor.

Sağlık - 2 ay önce

Göz sağlığını tehdit eden ve sinsi ilerleyebilen bazı hastalıklar, erken dönemde fark edilmediğinde kalıcı görme kayıplarına yol açabiliyor. Baş ağrısı, görme alanında daralma ve ışık halkaları gibi belirtiler ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Oysa bu şikayetler ciddi göz hastalıklarının habercisi olabiliyor.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Akgün Sayar, özellikle glokom (göz tansiyonu) gibi hastalıkların erken teşhis edilmediğinde geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabileceğini belirtti. Op. Dr. Sayar, “Hastalar genellikle baş ağrısı ya da ışıkların etrafında halka görme gibi şikayetleri farklı nedenlere bağlayabiliyor. Ancak bu belirtiler göz içi basıncının artmasına bağlı olarak gelişen ciddi hastalıkların işareti olabilir” dedi.

Erken dönemde belirti vermeden ilerleyebilen göz hastalıklarının, rutin göz muayeneleriyle tespit edilebildiğini vurgulayan Sayar, özellikle 40 yaş üstü bireylerin, ailesinde göz tansiyonu öyküsü bulunanların ve diyabet gibi kronik hastalığı olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini ifade etti.

Görme alanında daralma, ani gelişen baş ağrısı, bulanık görme ve ışık halkaları gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Akgün Sayar, “Erken teşhis sayesinde hastalığın ilerlemesi durdurulabilir ve görme kaybı önlenebilir. Bu nedenle belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden bir göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır” şeklinde konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Akgün Sayar ise toplumda göz sağlığı konusunda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekerek, düzenli kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Milletimiz Türkiye'nin kaptan köşkünde bizim olmamızdan dolayı Allah'a hamd ediyor

2026-03-26 17:04 - Siyaset

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

2026-03-31 13:00 - Gündem

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

2026-03-26 13:48 - Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

2026-03-29 19:10 - Gündem

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

2026-03-27 07:50 - Spor

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarına bakan bir kişi daha gözaltına alındı

2026-03-25 13:28 - Asayiş

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

2026-03-26 17:00 - Asayiş

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

2026-03-29 19:14 - Siyaset

İmamoğlu'na bir soruşturma daha açıldı!

2026-03-30 13:37 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

2026-03-26 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te 300 yataklı yeni sağlık yatırımı hizmete açılıyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Hemanjiyom'a dikkat: Erken takip önem taşıyor

00:00 - Sağlık

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

15:02 - Sağlık

İdrar yolu enfeksiyonlarına dikkat!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Mücadeleye, direnmeye devam edeceğiz...

21:48 - Siyaset

AKP'li Tayyar’dan ‘Erdoğan yazın düğmeye basacak’ iddiası

21:37 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye bir vergi cennetine dönüşmüştür!

21:31 - Siyaset

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

14:12 - Gündem

Ümit Özdağ: Zafer Partisi'nin yükselişi devam ediyor

10:48 - Siyaset