?>

Servi Erdemoğlu Cami hizmete açıldı

Erdemoğlu Ailesi tarafından Şehitkâmil ilçesi Gölgelik Kavşağında yaptırılan 4 bin 500 kişilik cami, taziye evi ve Kur’an Kursu, törenle hizmete açıldı.

Yerel - 6 yıl önce

Erdemoğlu Ailesi tarafından Şehitkâmil ilçesi Gölgelik Kavşağında yaptırılan 4 bin 500 kişilik cami, taziye evi ve Kur’an Kursu, törenle hizmete açıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, Erdemoğlu Ailesine teşekkür ederek hayırsever aile tarafından Gaziantep’e meslek lisesi yaptırılacağının müjdesini verdi.

Erdemoğlu Ailesinin Gaziantep’e önemli hizmetlerinin bulunduğuna işaret eden Gül, “40 sene öncesinde adeta sıfırdan başlayıp bu süre içerisinde hem kurumsal anlamda Türkiye’nin sayılı firmalarından biri olmak, hem de en az 40 tane eser yaparak bu millete, devlete bağışlamak, bizlere, hayır yaparak, zekât vererek malın eksilmeyeceğini gösteriyor” dedi.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nu ziyarete gittiklerinde100 tane hayırsevere ihtiyaç olduğunu ifade ettiklerini belirten Gül,  Erdemoğlu Ailesinin bu ricayı kırmayarak Gaziantep’e, içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi’nin de bulunacağı meslek lisesi yaptıracaklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  şehre çok güzel bir eser kazandırıldığını belirterek, “Bizim inancımıza göre arkada hayırlı evlat bırakmak en önemli nimettir. Karşımda hayırlı evlatlar görüyorum. Şehrim, ülkem adına,  Allah hepsinden razı olsun diyorum” diye konuştu.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise annesinin adına bu camiyi yaptırdıklarını dile getirerek Erdemoğlu Ailesi olarak ellerinden geldiğince hayır ve hasenat işleri yapama devam edeceklerini aktardı.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül, Başkan Şahin, Gaziantep Milletvekilleri ve Erdemoğlu Ailesi tarafından caminin açılışı gerçekleştirildi.

Osmanlı Mimarisinden izler taşıyan, tavan ve duvar süslemeleriyle farklı bir iç dekora sahip camide aynı anda 4500 kişinin aynı anda namaz kılacağı açık ve kapalı alan bulunduğu belirtiliyor. Özellikle tavan süslemelerinde altın varak kullanıldığı, Osmanlı mimari tarzının her bölümünde hissedildiği, taziye ve Kur’an kursu binalarıyla tüm hizmetleri verebilecek şekilde tasarlandığı ifade edildi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te traktör römorku hırsızlığı

2019-12-12 14:20 - Asayiş

Vatan Mahallesi'nde uyuşturucu operasyonu

2019-12-08 15:12 - Asayiş

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon

2019-12-07 12:32 - Asayiş

Davutoğlu partisinin kuruluş başvurusunu yaptı

2019-12-12 18:28 - Siyaset

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon

2019-12-08 15:26 - Asayiş

Servi Erdemoğlu Cami hizmete açıldı

2019-12-13 19:43 - Yerel

Gaziray Projesi’nin yüzde 95’i tamamlandı

2019-12-10 12:57 - Yerel

İYİ Parti Bölge Kadın Kolları toplantısı yapıldı

2019-12-09 17:22 - Siyaset

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu

2019-12-11 11:24 - Asayiş

Yine ciğerimiz yandı: 2 şehit 7 yaralı

2019-12-09 19:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Fatma Şahin, Yaz Okulları’nı ziyaret etti

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de komisyon seçimleri yenilendi

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Ağustos ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, kırsal mahallelere ziyaret

00:00 - Yerel

Zor: BİK kararlarına denetim gerekiyor

19:39 - Yerel

Günün Manşetleri

Bülent Arınç'ta tepki gösterdi! AKP'de Beşir Atalay krizi derinleşiyor...

11:12 - Siyaset

'Menzil Tarikatı Marmara'da yeni köy kuracak' iddiası...

10:50 - Gündem

Torbacıyı narkotik başkomiseri yapmışlar!

10:10 - Gündem

Fatih Altaylı: Bahçeli, Öcalan'a şiir gönderip bir de özel not yazmış...

08:19 - Gündem

Sahte diplomalı psikolog, halı yıkamacısı çıktı!

08:08 - Gündem