MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2016 yılında HDP’nin eş genel başkanları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının tutuklandığı 4 Kasım'ın yıl dönümünde Mecis'te yaptığı konuşmada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ihlal kararını kesinleştirdiği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Tahliyesi Türkiye için hayırlara vesile olacaktır" dedi.
Bahçeli'nin çıkışı ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Bahçeli'ye teşekkür ederek; “4 Kasım’la başlayan tasfiye siyasetinin artık sonlanması gerekir. Sadece Demirtaş ve Yüksekdağ değil, Kobani kumpas davasında yargılanan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılmalı. Sürgündekiler ülkesine, tutsak siyasetçiler meydanlara, barış bu topraklara dönmelidir” ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararı ile ilgili konuşan CHP lideri Özgür Özel ise dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında "Partinin bugünkü Genel Başkanı olarak tarih önünde o günkü kusur için tüm Türkiye’den, Türk milletinden özür diliyorum. Bugünkü Genel Başkan sıfatıyla" dedi.