?>

Şehitkamil'de kadınlara doğru ilaç kullanımı anlatıldı

Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde çeşitli branşlarda eğitim gören kadınlara yönelik akılcı ilaç kullanımı konusunda seminer verildi.

Yerel - 8 yıl önce

Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde çeşitli branşlarda eğitim gören kadınlara yönelik akılcı ilaç kullanımı konusunda seminer verildi. Kadınlar, özellikle antibiyotiklerle ilgili doğru bildikleri yanlışların doğrularını öğrendiklerini ifade etti.

Kadınların ‘akılcı ilaç kullanımı ve sağlık okuryazarlığı’ konusunda bilinçlenmesini sağlamak adına Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir işbirliği yapıldı. Bu kapsamda Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren tüm aile merkezlerinde 2018 yılı sonuna kadar sürecek bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Seminerlerin ilki Mevlana Aile Merkezinde gerçekleştirildi. Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Cahide Elif Orhan, farklı branşlarda açılan kurslarda eğitim gören kadınlara yönelik ‘akılcı ilaç kullanımı ve sağlık okuryazarlığı’ konusunda bilgi verdi. Kursiyer kadınlar, seminer sonunda yaptıkları değerlendirmelerde bilgilendirmenin kendilerine büyük fayda sağladığını ifade etti.

ANNE VE ANNE ADAYLARI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR GURUBU OLUŞTURUYOR

Seminer sonrası açıklamada bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Cahide Elif Orhan, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımızın önem verdiği stratejik konulardan biri akılcı antibiyotik tüketimidir. İlimizde bu konuyla ilgili tüm paydaş kurumlarımıza yönelik Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalar yapmaktayız. Bu paydaşlarımız; ilaç sektörü üreticileri, ilacı yazan hekim, ilacı tedarik eden eczacı, ilacı uygulayan sağlık personeli olmakla beraber bugün kadınlarımızla bir araya gelmemizin nedeni, hasta ve hasta yakınları olan vatandaşlarımız. Vatandaşlarımız içerisinde de özellikle anne ve anne adayları bizim için çok değerli bir gurubu oluşturuyor. Çünkü çocuğu hastalandığı zaman hastaneye götüren, reçetesini eczaneden alan, evde ilacın uygulamasını yapan genellikle annelerimizdir. Bu nedenle bu önemli konuyu, antibiyotiğin nasıl kullanılması gerektiğini, ne şartlarda alınması gerektiğini ya da doğru kullanılmadığı zamanlarda nelerin olabileceğini anlatmak için kadınlarımızla bir araya geldik. Şehitkamil Belediyesi ile ortaklaşa bu çalışmayı gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.”

ANTİBİYOTİĞİN AĞRI KESİCİ YA DA ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ OLMADIĞINI ÖĞRENDİK

Bilgilendirme seminerine ilişkin konuşan kursiyer Hatice Kaçar, “Mevlana Aile Merkezinde mefruşat bölümünde nakış öğreniyorum. Doktorumuz bize antibiyotiklerle ilgili bilgi verdi. Antibiyotiklerin hangi durumlarda kullanılması gerektiği, hangi durumlarda kullanılmaması gerektiği konusunda önemli bilgiler öğrendik. Antibiyotiğin aslında ağrı kesici ya da ateş düşürücü olmadığını öğrendik. Antibiyotiklerin düzenli kullanılması gerektiğini öğrendik. Antibiyotiklerin doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması gerektiğini öğrendik. Öğrendiklerimizi çocuklarımız ve ailemiz için uygulayacağız. Öğrendiklerimizi elimizden geldiğince çevremize de anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bensu Soral istedi, Yasemin Allen kaptı!

2017-11-18 17:54 - Magazin

Herşeyi babasından öğrendi, dünya üçüncüsü oldu

2017-11-21 11:55 - Spor

Afiş yarışmasında dereceye girenler belli oldu

2017-11-19 14:53 - Kültür & Sanat

Omurga eğriliklerine karşı önemli çalışma

2017-11-17 17:07 - Sağlık

Fahriye Evcen 'makyajsızım' dedi ama...

2017-11-18 17:57 - Magazin

Ressam Şahbudak'ın "Anadolu’dan İzler” sergisi açıldı

2017-11-18 07:28 - Kültür & Sanat

Akınal Sentetik'te ki yangın kontrol altına alındı

2017-11-20 07:02 - Asayiş

Öğrencilere iş hayatı hakkında tüyolar verdi...

2017-11-21 11:30 - Eğitim

Merveşehir Mahallesi’ne Jimnastik Spor Okulu

2017-11-17 17:19 - Yerel

Reçetesiz antibiyotik kullanmayın!

2017-11-17 18:03 - Sağlık

İlgili Haberler

GASKİ'den Gazitepe ve Sarısalkım'a içmesuyu şebekesi

00:00 - Yerel

Diktikleri elbise ve oyuncakları lösemili çocuklara hediye ettiler

00:00 - Yerel

Yılmaz, vatandaş buluşmalarını sürdürüyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

00:00 - Yerel

Büyükşehir, İşitme Cihazı Yapım Uygulama ve Odyoloji Merkezi açacak

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Güllü'nün kızı ve arkadaşı yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı!

22:37 - Asayiş

Mehmet Akif Ersoy ile birlikte gözaltına alınan 7 isim belli oldu...

20:46 - Asayiş

CHP'nin ihracını istedği Mersin Milletvekili istifa etti!

20:14 - Siyaset

Hacıosmanoğlu: Türk futbolunda bir panik havası görüyorum!

12:44 - Spor

Mert Hakan Yandaş, Metehan Baltacı ve Murat Sancak tutuklandı

07:06 - Gündem