?>

HKÜ’de 1. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) bilimsel etkinlikler kapsamında organize ettiği ve iki gün sürecek olan 1. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu, “Lipid ve Beslenme Bozukluklarına Çok Yönlü Bakış” konusu çerçevesinde açılış töreni ile başladı.

Sağlık - 8 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) bilimsel etkinlikler kapsamında organize ettiği ve iki gün sürecek olan 1. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu, “Lipid ve Beslenme Bozukluklarına Çok Yönlü Bakış” konusu çerçevesinde açılış töreni ile başladı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayram, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, HKÜ Mütevelli Heyeti Üyeleri, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve basın mensubu katıldı.

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Özkaya,nüfusu iki milyon olanGaziantep’in gastronomide önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Beslenmede neredeyiz diye düşünerek bu duruma bağlı hastalıklarla ilgili neler yapabiliriz düşüncesi ile temel attık diyen Özkaya: “Ses getireceğine inandığımız bir program olacak“ dedi.

Halk sağlığı günlerinin farkındalığı arttırmak ve bazı konulara dikkat çekmek amacı ile düzenlendiğinin altını çizen Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayram ise “Gaziantep Gastronominin merkezi olan bir şehirdir. Bunun yanında bazı gerçekleri ortaya koymakta bir diğer hedefimiz. Bu toplantıların devamlılığı da bir o kadar önemli diye düşünüyorum” dedi.

Halk sağlığı günlerinde konuşan ve sağlık çalışmaları ile ilgili bilimsel verilere değinen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci: “Sağlık hizmetlerinde memnuniyet düzeyine çok önem veriyoruz" dedi.

“BU TÜR KONGRELERİN DÜZENLENMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Değişen yaşam ve beslenme koşullarının bazı hastalıkları salgın ölçüsünde yaygınlaştırdığını ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, bu hastalıklardan birinin de beslenme bozuklukları olduğunu söyleyerek üniversitelerin önemli görevlerinden bahsetti.“Üniversiteler mesleki eğitimlerinin başlangıcındaki gençlerin beceri ve yeterliklerini geliştirmek, mesleki eğitimin kalitesini artırmak, yeterlilik ve girişimcilik açısından güçlendirmek ve desteklemek için çok önemli kurumlardır” diyen Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin tüm disiplinlerde olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında da bu tür kongrelerin düzenlenmesine öncülük etmeye devam edeceğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’ye hediye takdim etti.

Alanında uzman bilim insanlarını ağırlayan programın ilk gününde; “Çağımızın Endemisi ve Korkulu Rüyası Obezite”, “Dislipidemi Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar”, “Beslenmede Medyatiklik ve Gerçeklik”, “Çözülmesi Zor Problem; Obezitede Ufukta Ne Var?”, “UYDU SEMPOZYUMU; PioglitazonunKardiyovasküler Risk Faktörü Üzerine Etkisi” “Obezite, Acil Tıp ve Hemşirelik” konuları ele alındı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Omurga eğriliklerine karşı önemli çalışma

2017-11-17 17:07 - Sağlık

Merveşehir Mahallesi’ne Jimnastik Spor Okulu

2017-11-17 17:19 - Yerel

Reçetesiz antibiyotik kullanmayın!

2017-11-17 18:03 - Sağlık

Gaziantep Kart'tan Türkiye'de bir ilk...

2017-11-17 18:21 - Teknoloji

HKÜ’de 1. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu

2017-11-17 19:30 - Sağlık

Yaşlıların sinema keyfi

2017-11-17 19:06 - Kültür & Sanat

Gaziantep’in tarihi çarşıları Antalya'da...

2017-11-17 19:27 - Yaşam

Mavi ışık göz sağlığını tehdit ediyor!

2017-11-17 17:12 - Sağlık

Demir-Çelik sektörünün sorunları masaya yatırıldı

2017-11-17 18:34 - Ekonomi

Uluslararası Zeugma Film Festivali başlıyor

2017-11-17 19:11 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Meme küçültme ve büyütme ameliyatlarına ilgi artıyor!

00:00 - Sağlık

Enfeksiyon hastalıklarında korunmanın önemi

00:00 - Sağlık

Prostat kanseri en çok görülen ikinci kanser türü

00:29 - Sağlık

Skolyoz'da en doğru tedavi İçin erken tanı şart

00:00 - Sağlık

Gaziantep’te sağlıkta yeni hedefler için güçbirliği!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu mecliste CHP'li üyelere söz vermedi!

09:28 - Gündem