?>

Şehitkamil'de yoğun kar mesaisi sürüyor

Şehitkamil Belediyesi, kent genelinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışına karşı, tüm birimleriyle teyakkuz hâline geçti.

Yerel - 2 ay önce

Şehitkamil Belediyesi, kent genelinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışına karşı, tüm birimleriyle teyakkuz hâline geçti. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inen belediye ekipleri, kent merkezinden en uzak kırsal mahallelere kadar geniş bir alanda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Zorlu hava koşullarına rağmen yürütülen çalışmalar sayesinde ilçede ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Makine İkmal ve Onarım Müdürlüğü ile Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptı. Ana arterler, bağlantı yolları, hastane ve sağlık kuruluşlarına ulaşım sağlayan güzergâhlar, okul çevreleri, kamu kurumları ve toplu taşıma hatları öncelikli alanlar olarak belirlendi. Ekipler, bu noktalarda hem kar küreme hem de buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.

OLUMSUZ BİR DURUM YAŞANMADI

Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte oluşabilecek buzlanma riskine karşı ekipler, önleyici tedbirlerini artırdı. Tuzlama çalışmaları belirlenen program dâhilinde sürdürülürken, olası olumsuzluklara karşı sahada sürekli ekip bulunduruldu. Yoğun mesai gerektiren çalışmalarda iş makineleri, tuzlama araçları ve teknik ekipmanlar etkin şekilde kullanıldı.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Kırsal mahallelerde de kar yağışının ulaşımı aksatmaması için özel bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda 73 kırsal mahallede yol açma ve genişletme çalışmaları titizlikle tamamlandı. Vatandaşların günlük yaşamlarının aksamaması, acil durumlarda sağlık ve güvenlik hizmetlerine kesintisiz erişimin sağlanması adına tüm imkânlar seferber edildi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ VE HUZURU İÇİN SAHADAYIZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, günler öncesinden yapılan hazırlık sayesinde ilçe genelinde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi.  Belediyenin tüm kadrolarıyla sahada olduğunu ifade eden Yılmaz, “İlçemizde etkili olan yoğun kar yağışına karşı hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamladık. Karın ilk düştüğü andan itibaren ekiplerimizi sahaya yönlendirdik. Kent merkezimizden kırsal mahallelerimize kadar her noktada kar temizleme ve tuzlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Önceliğimiz, hemşehrilerimizin güvenliği, huzuru ve günlük yaşamlarının aksamamasıdır. Zorlu hava şartlarına rağmen büyük bir fedakârlıkla çalışan tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Cadde ve sokaklarımız tamamen temizlenene kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi.

YILMAZ’DAN BUZLANMA UYARISI

Yılmaz, meteorolojik verileri yakından takip ettiklerini hava koşullarının seyrine göre karla mücadele çalışmalarının kesintisiz şekilde sürdürüleceğini belirterek, vatandaşlardan da olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını isteyerek, zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Derya Çayırgan'a ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı verildi

2026-01-15 11:14 - Asayiş

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

2026-01-20 18:47 - Gündem

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

2026-01-16 15:49 - Eğitim

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

2026-01-15 20:53 - Ekonomi

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

2026-01-18 13:20 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Devlet vatandaşına kumpas kurar mı?

2026-01-15 14:43 - Gündem

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

2026-01-16 22:02 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında 15 kişinin testi pozitif çıktı

2026-01-15 20:49 - Asayiş

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

2026-01-17 08:24 - Dünya

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 'emekli maaşı' çağrısı

2026-01-20 15:16 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP Gaziantep’ten kadınlarla iftar

00:54 - Yerel

TİGEM'den 3 bin 511 tonluk mısır satışı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Kuzeyşehir Mahallesi sakinleriyle buluştu

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan 8 Mart’ta anlamlı ziyaretler

00:00 - Yerel

İMO’dan 8 Mart’ta çifte etkinlik

00:27 - Yerel

Günün Manşetleri

İran'dan ateşlenen balistik füze Gaziantep'te havada imha edildi!

15:36 - Gündem

ABD büyükelçiliğinden ‘Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmeyin’ uyarısı

15:30 - Gündem

Hüseyin Baş: Bunların yaptığını Hitler yapmadı!

00:59 - Siyaset

Gaziantep’te tek mezbaha tartışması TBMM gündeminde

00:57 - Siyaset

CHP Gaziantep’ten kadınlarla iftar

00:54 - Yerel