?>

Şehitkamil’de Çocuk Tiyatrosu Günleri kapılarını açtı

Şehitkamil’de çocuklar için sanat dolu günler başladı. Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatrosu Günleri, renkli görüntüler ve yoğun katılımla kapılarını açtı. Minik izleyicileri tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturan etkinlik, hem eğlenceli hem de öğretici içerikleriyle dikkat çekiyor.

Yerel - 3 ay önce

Şehitkamil’de çocuklar için sanat dolu günler başladı. Şehitkamil Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatrosu Günleri, renkli görüntüler ve yoğun katılımla kapılarını açtı. Minik izleyicileri tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşturan etkinlik, hem eğlenceli hem de öğretici içerikleriyle dikkat çekiyor.

6 Nisan’da başlayan ve 12 Nisan’a kadar devam edecek olan tiyatro şöleni kapsamında birbirinden özel çocuk oyunları sahnelenecek. Programda “Otobüs Durağında Üç Bencil”, “Toti ile Poti”, “Büyülü Ağaç” ve “Dünyanın Eski Zamanlarında” adlı oyunlar yer alıyor. Her biri farklı mesajlar içeren bu oyunlar, çocuklara paylaşmayı, dostluğu, doğa sevgisini ve hayal gücünün önemini eğlenceli bir dille anlatıyor.

MİNİKLERDEN TAM NOT

D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenen 4. Çocuk Tiyatrosu Günleri’nin ilk gününde “Otobüs Durağında Üç Bencil” sahnelendi. İlk günden itibaren büyük ilgi gören etkinlikte salonu dolduran çocuklar, oyunu kahkahalar ve alkışlar eşliğinde izledi. Renkli sahne tasarımları, kostümler ve oyuncuların enerjik performansları minik izleyicilerden tam not aldı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

Şehitkamil Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği Çocuk Tiyatrosu Günleri, çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Tiyatro aracılığıyla çocukların empati kurma becerilerinin gelişmesi, özgüven kazanmaları ve sanata olan ilgilerinin artırılması hedefleniyor. Aynı zamanda ailelerin de çocuklarıyla birlikte kaliteli vakit geçirmesine olanak sunan etkinlik, şehirde önemli bir kültürel buluşma noktası haline geldi.

HER GÜN İKİ SEANSTA SAHNELENECEK

12 gün sürecek festival boyunca oyunlar her gün iki ayrı seansta sahnelenecek. Böylece daha fazla çocuğun tiyatro ile buluşması sağlanacak.  Çocukların hayal dünyasını zenginleştiren, onları eğlendirirken düşündüren 4. Çocuk Tiyatrosu Günleri, hafta boyunca sürecek etkinliklerle Şehitkamil’de adeta bir sanat şöleni yaşatmaya devam edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

2026-04-03 12:56 - Spor

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

2026-04-04 11:42 - Ekonomi

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

2026-04-01 06:48 - Spor

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

2026-03-31 13:00 - Gündem

İpek Örs: Arabesk şarkı yorumlamak bir ayrıcalıktır

2026-04-01 00:00 - Magazin

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

2026-03-29 19:10 - Gündem

Maria Andria fırtınası geri dönüyor...

2026-04-05 00:00 - Magazin

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

2026-04-03 21:58 - Ekonomi

Ceren Benderlioğlu: Anneme benzediğim anlardan yabancılaşıyorum

2026-04-03 00:00 - Magazin

LGS'ye Dünya kupası ayarı: Sınav tarihi değişti!

2026-04-03 13:21 - Eğitim

İlgili Haberler

Fatma Şahin, Şırnak’ta Hz. Nuh’u Anma ve Sefine Festivali’ne katıldı

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Yılmaz, Dülük Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

00:00 - Yerel

GSO Gaziantep Gıda ve İnovasyon Kümesi New York’ta

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Temmuz ayı meclis toplantısı tamamlandı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Türkiye genelinde 'NATO' operasyonları: Çok sayıda gözaltı

17:21 - Asayiş

Özgür Özel'den Deniz Göktaş'a cezaevinde ziyaret

11:15 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye kendi senaryosunu yazmak zorundadır

00:13 - Siyaset

Deniz Göktaş'tan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Lütfen CHP'yi salın dedim

20:09 - Gündem

Adnan Beker, CHP'den istifa ettiğini duyurdu!

20:06 - Siyaset