?>

Şehitkamil, 700 öğrenciyi Dülük Antik Kenti ile buluşturdu

Şehitkamil Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Çekül Kültür Elçileri: Şehitkamil Kentimin Öyküsü Eğitim Programı” kapanış toplantısı düzenlenen gerçekleştirildi.

Yerel - 3 ay önce

Şehitkamil Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Çekül Kültür Elçileri: Şehitkamil Kentimin Öyküsü Eğitim Programı” kapanış toplantısı düzenlenen gerçekleştirildi. Başkan Umut Yılmaz,  bu yıl 26 okuldan 700 öğrenciye Dülük Antik Kenti’ni gezdirdiklerini, önümüzdeki yıl kapsamı genişleterek, projeyi sürdüreceklerini duyurdu.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre Ve Kültür Değerlerini Koruma Ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı arasında düzenlenen Çekül Kültür Elçileri: Şehitkamil Kentimin Öyküsü Öğretmen Programı kapanış töreni gerçekleştirildi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ilgın Sözen, bürokratlar ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

700 ÖĞRENCİ DÜLÜK’Ü TANIDI

Törende bir konuşma Başkan Yılmaz, 2025 yılı Eylül ayında imzalanan protokol kapsamında 26 okuldan 700 öğrenciye Dülük Antik Kenti’ni gezdirdiklerini söyledi. Yılmaz, “Öğrencilerimiz yaşadıkları şehrin binlerce yıllık geçmişine tanıklık etti. Tarihi yerinde öğrenirken, toprakla tanıştı, arkeologlarla sohbet etme imkanı buldu. Binlerce yıl öncesinde bu topraklar kimlerin yaşadığını anlatmaya çalıştık. Bu yönüyle programımızın, çocuklarımızın kültürel miras bilinci kazanmasına önemli katkılar sundu. Bugün burada bir kez daha gördük ki; geçmişini tanıyan ve koruyan toplumlar, geleceğe daha güvenle yürürler. Dülük Antik Kenti gibi kadim miras alanlarımız, yalnızca geçmişimizin değil, aynı zamanda geleceğimizin de emanetidir. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE DEVAM EDECEK

Programın önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de devam edeceğini paylaşan Yılmaz, “Bu yıl 700 öğrenci ile kapatmış olsak da inşallah önümüzdeki dönem bunu tüm öğrencilerimize yayacağız. Bunun da çalışması içerisindeyiz. Bu bir takım oyunudur. Bu takımın başında da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin var. Biz de bu takımda onunla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendisine Gaziantep’e kazandırdığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLAR TARİHİ YERİNDE ÖĞRENMELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de projenin önemine değinerek, “Şehir hafıza ve hatıradır. Biz de bu şehrin tarihini, kültürünü çocuklarımıza öğreteceğiz. Umut Başkanımızın yolu çok önemli. Bir şeyler tek başına kitapla öğrenilmiyor. Çocuklarımız, o toprağa basacak, o tarihi koklayacak. Projeye emek veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah Şen projeye emek veren herkese teşekkür ederken, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ilgın Sözen ise Gaziantep’in çok özel ve birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, bu değerlerin genç kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: Toplum tepkili diye arınmaktan vaz mı geçelim, arınmadan kurultaya gitmem

2026-06-03 14:20 - Siyaset

Fenerbahçe'de ikinci Aziz Yıldırım dönemi başladı

2026-06-07 22:12 - Spor

İrem Derici’den yılın albümü: “Olay Mahalli”

2026-06-04 00:00 - Magazin

Sibel Can, yine unutulmaz bir performansa imza attı

2026-06-06 00:00 - Magazin

Kılıçdaroğlu YDK'sinden ilk karar: 'havlucu' dedikleri Özkan Yalım partiye geri alındı

2026-06-04 16:09 - Siyaset

Şahinbey Ampute şampiyonluğunu ilan etti...

2026-06-06 00:00 - Spor

Mutlak butlanla atanan Kılıçdaroğlu: Benim koltuk derdim yok!

2026-06-09 16:17 - Siyaset

AKP'li belediye meclisi üyesinden 'Atatürk'e ve 'Kemalistlere' skandal sözler!

2026-06-05 10:10 - Gündem

Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan ‘mutlak butlan’ yorumu

2026-06-07 22:18 - Gündem

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

2026-06-03 20:46 - Dünya

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem