?>

Şehitkamil'de 29 Ekim coşkusu

Şehitkamil Belediyesi ve Dansart-Anadolu Ateşi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Dansı gösterisi izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Yerel - 6 ay önce

Şehitkamil Belediyesi ve Dansart-Anadolu Ateşi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Dansı gösterisi izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Genç dansçıların da sahne aldığı gecede dans gösterileri, büyük beğeni aldı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler büyük bir coşkuyla devam ediyor. Haftalar öncesinden başlayan kutlama programları, Cumhuriyet’in ruhunu ve coşkusunu ilçenin dört bir yanına taşıdı. Kutlamalar kapsamında bu kez sahneye dansın büyüleyici gücü çıktı. Şehitkamil Belediyesi ile Dansart-Anadolu Ateşi iş birliğinde düzenlenen Cumhuriyet Dansı gösterisi, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından derlenen halk oyunları, modern dans figürleriyle harmanlanarak sahneye taşındı. Gösteriye, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Umut Salcan, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Salonun tamamen dolduğu etkinlikte izleyiciler, sahnede sergilenen performansları büyük bir beğeniyle izledi.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ OYUNLAR SAHNELENDİ

Program, Şehitkamil Belediyesi tarafından hazırlanan Dülük Antik Kenti tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Gösteride, Atatürk’ün sevdiği halk oyunları olan Zeybek gibi eserler sahnelendi. Dansçılar, geleneksel motifleri modern sahne diliyle buluşturarak izleyicilere hem duygusal hem de coşkulu anlar yaşattı.

CUMHURİYET COŞKUSU KUTLAMALARLA DEVAM EDECEK

Gösteri sonunda sanatçılar, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Etkinliğin ardından vatandaşlar, Şehitkamil Belediyesi’ne bu tür kültürel etkinliklerle Cumhuriyet coşkusunu yaşattığı için teşekkür etti. Şehitkamil Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında hazırladığı etkinlikler, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. İlçenin her köşesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, büyük bir birlik ve gurur duygusuyla kutlanacak. Kutlamalar kapsamında 29 Ekim’de 102 Araçla Cumhuriyet Konseri, 30 Ekim’de ise Kuvâ-yi Milliye Destanı Tiyatrosu oyunu sahnelenecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

İmamoğlu'nun diploma davası 8 Aralık tarihine ertelendi!

2025-10-20 12:31 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

2025-10-21 00:00 - Tarım

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP il kongrelerinin seçimlerinin iptalini için dilekçe verdi!

2025-10-22 13:23 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahinbey'de 10 bin konut çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

18:53 - Yerel

Şehitkamil'de yollar yenileniyor

18:51 - Yerel

Şehitkamil'de 5. Geleneksel Veysel Güneş Anma Satranç Turnuvası

18:46 - Yerel

Altın kemerin sahibi Mustafa Taş oldu

11:32 - Yerel

Ak Parti Gaziantep’te teşkilat seferberliği mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bakanlığa yürümek isteyen maden işçilerine polis müdahalesi

15:01 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem