?>

Sedat Peker helalleşme videosu mu çekecek?

Halk TV canlı yayınında konuşan hukukçu Salim Şen, "Sedat Peker'in helalleşme videosu çekeceği ve bunun bir deprem etkisi yaratacağı endişesi var" dedi.

Gündem - 4 yıl önce

Halk TV canlı yayınında konuşan hukukçu Salim Şen, "Sedat Peker'in helalleşme videosu çekeceği ve bunun bir deprem etkisi yaratacağı endişesi var" dedi.

!#**v1550&pl=true**#!    İfşaat videolarıyla Türkiye'nin gündemine oturan organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker yeniden gündemde...   Gazeteci Erk Acarer, biri AKP'li biri de MHP'li olmak üzere 2 vekilin ricasıyla Peker'den video çekerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi övmesini istediklerini iddia etmişti.

Halk TV'de Gökmen Karadağ ile Açıkça programında konuşan Hukukçu Salim Şen ise konuya ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

"Cumhur İttifakı bileşenlerinde Sedat Peker'in helalleşme videosu çekeceği ve bunun bir deprem etkisi yaratacağı, siyasal sonuçlarının çok ağır olacağı şeklinde bir endişe var ki pazarlığı çok yüksek tutarak oldukça kapsamlı bir alan açarak Sedat Peker'e bundan kurtulmaya çalışıyorlar gibi bir görüntü var" var diyen Şen, "Yoksa neden böyle bir şeye yol açsınlar. Zaten susturulmuş. Ülkenin gündeminden düşmüş, 2 hafta sonra yıl olacak ve bir imkanı kalmamış bir kişinin üzerinden böyle bir pazarlık yapmalarını manası yok. Demek ki böyle bir ihtimali çok kuvvetli görüyorlar" diye konuştu.

Şen, şöyle konuştu:

"- Bir de tabii burada dava açısından da suç örgütü yönetme davası var. Burada bir dava yürüyor. O davada 20'ye yakın sanıt TCK 220/7'den yargılanıyor. Yani örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte yardımdan. O 220/7'ye göre yargılanan sanıklar arasında Sedat Peker'in de ifşaatlarıyla ortaya çıktığı üzere uzun bir dönem kendisine bu suçları işlemesi, o örgüt kapsamındaki eylemlerinde kolaylıklar sağlayan siyasileri görmüyoruz.

- Her ay 10 bin dolar veren siyasetçi, onlar bu örgüte yardım etmiş olmuyorlar mı? 'Biz bu ülkede uzun bir süre korku  imparatorluğu kurmak için, korku ile toplumu bastırmak için SADAT'la oturduk, karşılıkla anlaşma yaptık, bunun için bizden talepte bulundular.

- Biz bunu eyleme döktük. Kanlarında banyo yapacağız' dediğinde, ona bunları dedirtenler örgüte yardım etmiş olmuyorlar mı?"

 !#**h37592**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'ın "Ekonomist" kartviziti çıktı!

2022-04-16 11:18 - Gündem

Metin Özkan: Para değil, puro aldım!

2022-04-14 11:36 - Gündem

Kokain yüklü tekneye el konuldu 4 Türk gözaltında!

2022-04-17 20:07 - Dünya

Yargıtay üyesinden AKP yöneticisine ziyaret!

2022-04-12 18:34 - Gündem

Bakan Nebati, Uykusuz'un kapağında...

2022-04-17 22:22 - Gündem

Ergün Poyraz’a saldırı: Arabayla ezmeye çalıştılar!

2022-04-12 14:26 - Gündem

Vali Gül'den Şireci'ye ziyaret...

2022-04-12 21:05 - Yerel

Ekonomik kriz, Nebati'nin kardeşine yaradı!

2022-04-14 10:44 - Ekonomi

Gaziatepli iş insanı ALTSO Başkanlığı'na aday...

2022-04-17 11:41 - Yerel

İhracatçılarda Celal Kadooğlu dönemi...

2022-04-13 18:44 - Yerel

İlgili Haberler

CHP Malatya il binasına 'Hain Kemal' pankartı asıldı!

14:40 - Gündem

İzmir'de kadına 'mutlak butlan' şiddeti

00:11 - Gündem

Arınmak için gelenlerden biri hırsızlıktan hüküm giymiş!

00:17 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Şaban Sevinç hakkında suç duyurusu

00:28 - Gündem

Özgür Özel'in, Ferdi Zeyrek’in mezarında çekilen fotoğrafı ödül aldı

08:12 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP Malatya il binasına 'Hain Kemal' pankartı asıldı!

14:40 - Gündem

'Free İmamoğlu' demişti, Nimet Özdemir AKP'ye katıldı!

13:29 - Siyaset

Özgür Özel'in, Ferdi Zeyrek’in mezarında çekilen fotoğrafı ödül aldı

08:12 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan gazeteci Şaban Sevinç hakkında suç duyurusu

00:28 - Gündem

Arınmak için gelenlerden biri hırsızlıktan hüküm giymiş!

00:17 - Gündem