?>

Sanko Üniversitesi'nde İstiklal Marşı konferansı

SANKO Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 104’üncü yıl dönümü nedeniyle “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi.

Yerel - 1 yıl önce

SANKO Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 104’üncü yıl dönümü nedeniyle “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Ahmet Özpay, “Mehmet Akif, millî mücadele devrinin sorumlu aydınlarından biriydi” dedi.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul'dan Anadolu'ya, Anadolu’dan Ankara'ya geçerek adım adım millî mücadeleye katkı verdiğini anımsatan Dr. Özbay, şu bilgileri paylaştı:

“Onun sanat ve edebiyattaki gayesi, yalnızca her şeyini feda ettiği, ıstırap çektiği İslamcı düşüncenin vatanın her köşesinde hâkim olmasını sağlamaktır. Bu nedenle halkın içinden halk için yazar. Yazdıklarının yerli olmasına, taklit olmamasına bizzat dikkat eder. Kendi milletinin sanat ve edebiyatını memleketin her köşesinde hâkim kılmak ister. İstiklâl Marşı'nı yazmaya karar vermesi, böylesi bir ruhi kararlılığın neticesinde olmuştur.”

İstiklâl Marşı'nın vücut bulmasında ve Mehmet Akif'in onu yazmaya ikna edilmesinde Hamdullah Suphi (Tanrıöver) ve Hasan Basri’nin (Çantay) katkılarının da unutulmaması gerektiğinin altını çizen Dr. Özpay,  “Mehmet Akif'in ‘Allah, bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın.’ sözü, Türk milletinin böylesi büyük bir felaketle karşılaşmaması dileğinin güçlü bir ifadesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi İpek Parlak’ın yaptığı konferansa; SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, SBF Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

2025-03-05 10:08 - Dünya

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

3 gündür kayıptı: Ece Gürel sağ olarak bulundu!

2025-03-06 02:09 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

‘Onun emaneti’ demişti: Yavaş’tan Özgür Özel’e ‘Adnan Beker’ yanıtı

2025-03-05 20:08 - Gündem

Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak... İstanbul'un sanat rotası!

2025-03-11 00:00 - Kültür & Sanat

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem