?>

Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde yeni hizmet

Gaziantep’in ilk Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Sağlık - 6 yıl önce

Gaziantep’in ilk Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Açılışta bir konuşma yapan SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, “Pulmoner Rehabilitasyon Merkezimizin ilimizdeki çok büyük bir ihtiyacı gidereceğine inanıyoruz. Sadece Gaziantep’ten değil, bölgemizden de gelecek hastalara hizmet verecek merkezimiz, uzman kadromuzla bu konudaki büyük bir eksiği de giderecek. Hayırlı olsun” dedi.

Merkezin Sorumlu Hekimi SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nevhiz Gündoğdu solunum problemi olan her yaştan hastanın merkezden yararlanabileceğini ve hedeflerinin, hastaların mutlu nefes almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi de olan Dr. Öğr. Üyesi Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Özellikte nefes almakta, balgam çıkarmakta zorlanan yaşlı hastalar, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) sebebi ile yaşam kalitesi bozulmuş hastalar, astım hastaları, kronik öksürük şikayeti olanlar, bronşektazi hastaları, kifoskolyozu olanlar, solunum kapasitesini yükseltmek isteyenler, doğru nefes almayı öğrenmek isteyenlere hizmet vereceğiz.   Merkezimizde kişiye özel verilecek hizmette, her hasta bireysel değerlendirilecek olup kişinin problemlerine uygun özel egzersiz ve solunum programları oluşturulacaktır.”

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Demirgüç ise “Merkezimizde oluşturulan programlar, konusunda uzman fizyoterapistler tarafından tek kişilik özel seanslarda uygulanacak. Genel olarak oluşturulan programlar ise haftada 3-5 gün, 30-60 dakikalık seansalar halinde 1-3 aylık süre için düzenlenmektedir” ifadelerini kullandı.

Merkezin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, Genel Sekreter Yusuf Ziya Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu ve öğretim üyeleri de katıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Eşine 'param yok' diyemedi, intihar etti!

2019-11-25 17:07 - Asayiş

Şehit Ufuk Bozgeyik'in adı kütüphanede yaşatılacak

2019-11-29 16:12 - Yerel

Bir yoksulluk intiharı daha!

2019-11-27 08:43 - Asayiş

Gaziantep'teki terör operasyonunda 21 tutuklama

2019-11-29 19:56 - Asayiş

Eski hükümlüler için öykü yarışması

2019-11-26 15:24 - Yerel

Fadıloğlu'nu gururlandıran buluşma

2019-11-28 21:04 - Yerel

Gaziantepli avukat evinde ölü bulundu!

2019-11-24 20:43 - Asayiş

MB Holding Hırvatistan’da enerji üretiyor

2019-11-24 14:23 - Ekonomi

İnce: Saray'a buradan ekmek çıkmayacaktır

2019-11-26 14:36 - Siyaset

IŞİD'in bomba uzmanı Gaziantep'te yakalandı

2019-11-26 19:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Kamu Hastaneleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine talep artıyor

00:00 - Sağlık

İnsülin direnci Obezite’yi tetikliyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Epilepsi'de dikkat edilmesi gerekenler...

00:00 - Sağlık

Karbonmonoksit sessiz tehlike: Uzmandan hayati uyarılar...

00:00 - Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde bölge için bir ilk: Ameliyatsız Mitral Kapak Tamiri

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

CHP'li Mustafa Bozbey'e saldırı girişimi

17:01 - Gündem

Selahattin Demirtaş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası

13:15 - Gündem

Okuyan: Latin Amerika'yı bir kez daha ayağa kaldırmak üzereler

00:58 - Siyaset

CHP’li Meriç: Bu zam değil, emeğin sefalete sürüklenmesidir!

00:56 - Siyaset

Açar: Siyaset, halka hizmet etme sanatıdır...

00:51 - Siyaset