?>

Sanko Üniversitesi, “Beslenme Dostu ” belgesi almaya hak kazandı

SANKO Üniversitesi, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat koşullarına uygun buluğundan “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” belgesi almaya hak kazandı.

Sağlık - 11 ay önce

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” kapsamında yapılan değerlendirmede, SANKO Üniversitesi, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat koşullarına uygun buluğundan “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı” belgesi almaya hak kazandı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı belge takdim töreninde yaptığı konuşmada; SANKO Üniversitesi’nin, Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi alarak Türkiye’deki öncü üniversiteler arasında yerini aldığını ifade etti.

Çalışan sağlığının korunması ve geliştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı’nın uygulamaya konulduğu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık temalı bir üniversite olarak, sağlıklı ve kaliteli yaşamı desteklemek adına aldığımız belgenin sorumluluğunun farkında olarak, gereklerini yerine getirmek için gerek akademik ve idari personelimiz gerekse öğrencilerimizle bilinçlenmeye ve toplumu bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Törene; Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Doç. Dr. Mikail Özdemir, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzm. Diyetisyen Merve Eyinacar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meryem Özdemir Petek ve İş Güvenliği Uzmanı Sinan Akpınar katıldı.

BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞYERİ PROGRAMI

Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı; sağlıklı bir işyeri için temel unsurları yansıtan; işyeri politikası, kurumsal yapı, fiziksel çevre, yaşam tarzı ve kişisel sağlık becerileri, sağlık hizmetleri sunumu ve çevre üzerine etki düşünülerek tasarlanan programdır.

Program kapsamında belirli ön koşullar ve detaylı bir değerlendirme adımı bulunmaktadır. Ön koşulları sağlayan kurumlar İl Sağlık Müdürlüğüne başvurarak detaylı değerlendirme talep etmektedir. Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin değerlendirmeleri sonucunda hak kazanan kurumlara “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” belgesi takdim edilmektedir. Bu belge kurum çalışanlarına beslenme ve fiziksel aktivite adına yüksek standartta imkanlar sunulduğunun kanıtı niteliğindedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

İsrail, Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!

2025-08-04 22:06 - Dünya

İlgili Haberler

Özel Hatem Hastanesi, 20. kuruluş yıl dönümünü kutladı

00:00 - Sağlık

İç Hastalıkları Uzmanı Uzmanı Dr. Ali Ekber Türk Hatem’de

00:00 - Sağlık

Gaziantep’te 300 yataklı yeni sağlık yatırımı hizmete açılıyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Hemanjiyom'a dikkat: Erken takip önem taşıyor

00:00 - Sağlık

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Başkan Tanburoğlu: Bize bina değil, halk lazım...

06:32 - Siyaset

3 belediye başkanı daha AKP'ye katıldı, Özarslan Erdoğan'ın elini öptü

16:06 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Adalet için artık kaybedilecek bir saatimiz bile yok!

15:38 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu 'istenmeyen adam' ilan ettiler

13:33 - Gündem

Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu cenazede tokalaştı!

11:34 - Gündem