?>

Şahin'den 23 Nisan mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir mesaj yayımladı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğunu söyledi.

Başkan Şahin, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan en önemli süreçlerden birine tanıklık ediyoruz. Corona Virüs salgını nedeniyle kendimizi izole edip halk sağlığı uzmanlarının ‘evde kal’ çağrısına uygun hareket etmeliyiz. Özellikle geleceğimizin mirası olacak çocuklarımız için enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalmamamız gerekiyor. Bu noktada ebeveynlere ve aile büyüklerine önemli sorumluluklar düşüyor” dedi.

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, tarihimizin bize bıraktığı en önemli miraslardandır” diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:  “Çocuklar bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız. Pırıl pırıl, umut dolu gözleriyle, dünyaya bakan güzel çocuklar. Sizlerin, o saf ve masum bakış açıları ile dünya çok daha güzel. Bizler dünün çocukları olarak bugünü yaşıyor, bu cennet vatan için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de bu günün çocukları olarak yarınları yaşayıp yaşatacak, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir.”

Şahin, “Bu duygu ve düşünceyle demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle bütün çocukların ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

'Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız değil mi?'

2020-04-21 18:26 - Gündem

Terhise iki gün kala nöbette şehit oldu!

2020-04-19 09:25 - Gündem

Tahliye oldu 9 yaşındaki kızını döverek öldürdü!

2020-04-21 17:38 - Asayiş

Kuzey Irak’tan acı haber: 1 asker şehit!

2020-04-15 23:18 - Asayiş

İmamoğlu ve Yavaş'a 'Bağış' soruşturması!

2020-04-17 09:52 - Gündem

Gazetecilerin tahliye talebine ret!

2020-04-16 18:39 - Gündem

Nagehan Alçı'nın da umudu kalmamış...

2020-04-16 11:23 - Gündem

Bahçeli'den CHP'ye ağır sözler...

2020-04-20 16:48 - Siyaset

Salda Gölü skandalını ortaya çıkarmıştı...

2020-04-20 08:36 - Asayiş

Alaattin Çakıcı tahliye edildi

2020-04-16 10:08 - Gündem

İlgili Haberler

GTB Başkanlarından Zafer Bayramı mesajı

14:22 - Yerel

İMO Başkanı Bulut: Büyük Zaferin yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz

14:20 - Yerel

Yılmaz'dan Zafer yürüyüşüne davet

14:18 - Yerel

Yunus Kara'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

14:12 - Yerel

Mete Akcan: Büyük Zafer, bağımsızlık irademizin ölümsüz simgesidir

11:19 - Yerel

Günün Manşetleri

YENİ Parti Genel Merkezi resmen açılıyor...

14:43 - Siyaset

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem