?>

Şahinbey zabıta ekipleri okul kantinini kapattı!

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’nde yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market şubesini ve bir okul kantinini 3 gün süreyle kapattı.

Yerel - 11 ay önce

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’nde yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market şubesini ve bir okul kantinini 3 gün süreyle kapattı.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde sürdürdüğü gıda denetimleri kapsamında bir zincir market şubesinde tarihi geçmiş gıda ürünlerinin bulunduğu tespit edilince, market şubesi 3 gün süreyle kapatıldı. Aynı kapsamda denetlenen bir ilkokul kantininde de benzer şekilde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin öğrencilere satıldığı belirlendi. Okul kantini hakkında da 3 gün kapatma kararı uygulanarak, yasal işlem başlatıldı.

 “ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı yazılı açıklamada, bu tür ihlallere kesinlikle göz yumulmayacaklarını belirterek “Özellikle çocuklarımızın eğitim ortamlarında sağlıksız ve tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşması kabul edilemez. Hem zincir marketlerde hem de okul kantinlerinde yapılan bu denetimler periyodik olarak devam edecek. Halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya müsamaha göstermeyeceğiz,” dedi.

DENETİMLER ARTARAK SÜRECEK

Zabıta ekiplerinin özellikle okul kantinleri, marketler, fırınlar ve gıda üretimi yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştıracağı bildirildi. Şahinbey Belediyesi yetkilileri, vatandaşların şüpheli durumlarda Alo 153 Zabıta Hattı’nı arayarak ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı.

Şahinbey Belediyesi’nin bu adımı, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Sosyal medyada birçok vatandaş, çocukların sağlığını önceleyen bu tür müdahalelerin artarak sürmesi gerektiğini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

‘Aday olma derdim yok’ diyen Erdoğan’a CHP’den ilk yanıt: ‘ Zaten aday olamazsın’

2025-05-22 15:39 - Siyaset

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İlgili Haberler

Gaziantepli firmalar önemli ihracat bağlantıları kurdu

00:00 - Yerel

Güçyetmez, İMO Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

00:36 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir'den Bakan Tekin'e fahri hemşehrilik

00:00 - Yerel

Antika Pazarı yoğun ilgi gördü

00:00 - Yerel

Ahmet Fikret Kileci GAİB başkanlığına veda etti

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası!

14:59 - Gündem

6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun dosyası: 7 ilde 13 gözaltı!

06:31 - Asayiş

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in elini sıkmadı!

16:53 - Gündem

Tutuklanan Esra Işık’tan mesaj: Toprağımı savundum!

09:18 - Gündem

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya