?>

Şahinbey kitap fuarı kapılarını açtı...

Şahinbey Belediyesi tarafından 9'uncusu düzenlenen "Gazze'yi okumak, insanlığı okumak" temalı kitap fuarı kapılarını açtı.

Yerel - 2 ay önce

Şahinbey Belediyesi tarafından 9'uncusu düzenlenen "Gazze'yi okumak, insanlığı okumak" temalı kitap fuarı kapılarını açtı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi,  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 9. kitap fuarı açılışı vatandaşların ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 11-19 Ekim tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde "Gazze'yi okumak, insanlığı okumak” temasıyla düzenlenen 9. Kitap Günleri Fuarı’nda 173 yayınevi ve 147 seçkin yazar kitap dostları ile buluşacak.

TÜRKİYE2NİN EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANIDIR

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun önemli hizmetler yaptığına dikkati çekerek “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bana göre Türkiye’nin en başarılı belediye başkanıdır. Türkiye’yi gençliğimden bu yana geziyorum. Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’de borçsuz belediye dendiğinde ve CHP’li belediyelere de örnek olacak başarıya imza atmış bir kişidir. Yaptığı işler belediyecilik faaliyetini aşan faaliyetler. Üstelik hiçbir yerden destek almadan kendi kaynaklarıyla Gaziantep’te Şahinbey İlçesi’nde müthiş işler başaran bir başkan. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Dokuzuncusu düzenlenen kitap fuarının bu yılki mottosu Gazze konusu. Gazze de çok vahim katliamlar yaşandı. Birkaç gün evvel ateşkes ilan edildi. Bu ateş kese İsrail uyacak mı? Bu ateşkesin sağlanması insani olarak çok önemli. Trump bu barışı ben sağladım diyor. Ama iki yıldır uğraşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dır. Eğer Nobel Barış ödülü verilecekse bu nu hak eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dır.” dedi.

DÜNYA İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA

Gençlerin mutlaka kitap okuması gerektiğini ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan “İki yıldır Gazze’de devam eden zulmün kısmen de olsa son bulmasının sevincini yaşıyoruz. İsrail tarafından soy kırıma maruz kalan kardeşlerimizin yaşadığı zulmün bitmesini ve bu barış ortamının kalıcı olmasını diliyorum. Bu barış ortamında katkısı olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkı sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Kutsal kitabımızın ilk emri ‘Oku’ emridir. Dünya’da Kuzey ve Güney olmak üzere bir kutuplaşma var. Kuzey tarafında bir gelişmişlik görürsünüz. Ama Güney tarafında maalesef sadece gelişmişlik değil. Kan, gözyaşı ve savaş var. Bunun temelinde yatan en büyük sebeplerden bir tanesi okumakla ilgilidir. Eğitimli bireyle üretirler. Ürettiğiniz zaman gelişmiş bir ülke haline gelirsiniz. Gençlerimiz kendilerini geleceğe hazırlamalı bunun içinde bol bol kitap okumaları gerekiyor. Bu kitap fuarı da bu anlamda önemli bir etkinlik. Başarıları ile gurur duyduğumuz Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.

16 MİLYONUN ÜZERİNDE KİTAP DAĞITTIK

Fuarın açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kitap okumayı önemsediklerini ve bu nedenle 16.600.000 kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek “Dokuzuncusunu düzenlediğimiz kitap fuarımız 11-19 Ekim tarihleri arasında 9 gün boyunca devam edecek. Dinimizin ilk emri oku. Bizim de Şahinbey Belediyesi olarak Gaziantep Valiliği, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde 9’uncusunu düzenlediğimiz kitap fuarımıza 173 yayın evi ve 147 yazarımız katılıyor. Yazarlarla okurlarımızı buluşturacağız. Böylelikle kitap okumayı çocuklarımıza daha çok sevdireceğiz. Şahinbey Belediyesi olarak 16 milyon 600 bin kitap dağıttık ve dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

İşgalci İsrail’in Gazze’de 2 yıl süren soykırımı nedeniyle bu yılki kitap fuarını "Gazze’yi Okumak, İnsanlığı Okumak" olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "İki yıldan bu yana Gazze’de devam eden büyük bir zulüm, soykırım var. 70 bine yakın kardeşimiz şehit oldu. 200 binden fazla yaralımız var. Şimdi bir ateşkes oldu. Kısmen de olsa Gazzeliler bir rahatlık yaşayacak. Fakat biz biliyoruz ki İsrail’in sözüne güven olmaz. Onun için biz her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. İnşallah ben bu konuda ümitliyim. Rabbimiz, ‘benim rahmetimden ümidinizi kesmeyin’ diyor. İnşallah bunun neticesi çok güzel olacak. En gür seda İslamın olacak. Gazze'de zafer İslamın olacak. İnşallah yeniden İslam birliği sağlanacak" dedi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ KİTAPLA BULUŞUYOR

Kitap fuarlarıyla öğrencilerin kitap okumayı daha çok sevdiğini belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç “Eğitim ailesi olarak, küçük Buhara olarak bilinen şehrimizin 9. Kitap fuarında buluşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Yüz Yılında nesillerimizin daha güçlü bir şekilde yetişmesi.  Ulaştığımız medeniyet noktasının koruyucu hale gelmesinin okumakla mümkün olduğuna inanıyoruz. Şahinbey Belediyemizin 9’uncusunu gerçekleştirdiği Türkiye’nin en geniş kapsamlı organizasyonlarından biri olan Kitap Fuarından binlerce öğrencimiz faydalanacak. Bu güzel çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kitap fuarının önemli yazarlarından olan Dr. İhsan Şenocak ise Gazze ve Kur’an-ı Kerim’i anlatan konferans verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Sadettin Saran'ın Nafia Tanrıverdi ile samimi pozu gündem oldu

2025-10-04 00:52 - Magazin

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi MHP'li Avukat Serdar Öktem silahlı saldırıda hayatını kaybetti!

2025-10-06 17:14 - Asayiş

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Robbie Williams'ın İstanbul konseri iptal edildi!

2025-10-04 00:46 - Magazin

Ünlülere uyuşturucu operasyonu!

2025-10-08 10:54 - Asayiş

Bahçeli, Serdar Öktem cinayetine değinmedi, kürsüden Öcalan'a çağrıda bulundu!

2025-10-07 11:59 - Siyaset

Kredi kartında 90 gün kuralına aman dikkat!

2025-10-05 10:49 - Ekonomi

Erdoğan: CHP'nin başındaki zat belediye soyguncularına sahip çıkıyor

2025-10-04 17:50 - Siyaset

Erdoğan'dan Özgür Özel'e özür yanıtı

2025-10-10 15:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Murat Üzümcü: Kadının onuru, milletin onurudur...

00:08 - Yerel

Halı İhracatçıları Suudi Arabistan’ı mercek altına aldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den 39 noktada çorba ikramı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere ücretsiz deneme sınavı seti

00:00 - Yerel

Gaziantep'te bazı yollar trafiğe kapatılacak...

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Yeni yargı paketi ile 50 bin kişi tahliye edilecek mi?

13:41 - Gündem

Ümit Özdağ: Öcalan villaya çıkacak, evlenecek...

09:15 - Gündem

Hepsi tek tek zamlanacak! İşte 2026’da geçerli olacak yeni ücretler...

08:49 - Ekonomi

Dilek İmamoğlu: Bahçeli'nin sözlerine çok üzüldüm!

14:50 - Gündem

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

12:53 - Gündem