?>

Şahinbey'den Anneler Günü'ne özel konser

Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde kurulan Hanımlar Perküsyon Topluluğu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen özel konserde sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Yerel - 5 ay önce

Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde kurulan Hanımlar Perküsyon Topluluğu, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen özel konserde sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Tamamı kadınlardan oluşan dev ekip, söyledikleri türküler ve sergiledikleri ritim performanslarıyla salonu dolduran anneleri hem duygulandırdı hem de coşturdu.

“Artık Bu İşin Mutfağındayız” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Hanımlar Perküsyon Topluluğu, aylar süren hazırlıkların ardından Anneler Günü’nde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ilk büyük konserlerini verdi. Yoğun ilgi gören programda anneler müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, sahnedeki kadınların enerjisi büyük alkış aldı.

70 KİŞİLİK DEV KADRO SAHNEDEYDİ

Şahinbey Belediyesi Konservatuvarı eğitmenleri eşliğinde hazırlanan konserde 40 kadın darbuka sanatçısı, 15 kadın erbane sanatçısı, 14 saz sanatçısı ve 1 şef olmak üzere toplam 70 kişilik ekip sahne aldı. Kadınların birlik ve dayanışma içerisinde hazırladığı konser, izleyenlerden tam not aldı.

Konser boyunca Anadolu ezgileri, ritim gösterileri ve birbirinden özel eserler seslendirilirken, salondaki anneler de şarkılara eşlik etti. Etkinlik sonunda birçok vatandaş kadın sanatçıları ayakta alkışladı.

“KADINLARIMIZ SANATLA GÜÇLENİYOR”

Programda konuşan ekip üyeleri, Şahinbey Belediyesi’nin sanata ve kadınlara verdiği destek sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını belirterek, “Ev hanımı olarak başladığımız bu yolculukta artık sahneye çıkan, sanat üreten kadınlar haline geldik. Artık bu işin mutfağındayız. Müziğin birleştirici gücü ile hem öğreniyor hem de sosyal hayatın içerisinde aktif rol alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadınlar, hedeflerinin daha büyük sahnelerde yer almak olduğunu da belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konser vermeyi çok istediklerini söyledi.

ANNELERDEN TAM NOT

Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen konseri izlemeye gelen vatandaşlar ise programdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kadınların oluşturduğu böylesine büyük bir ritim topluluğunu izlemekten gurur duyduklarını belirten anneler, Şahinbey Belediyesi'nin kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını takdir ettiklerini dile getirdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

2026-05-07 16:26 - Siyaset

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

2026-05-08 15:02 - Sağlık

Kılıçdaroğlu'ndan Burcu Köksal'a telefon

2026-05-09 11:31 - Gündem

Erdoğan'ı üzecek anket: CHP yüzde 36,10 ile birinci parti...

2026-05-08 12:28 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu gözyaşlarını tutamadı!

2026-05-07 17:28 - Gündem

Özgür Özel: Sarayın mermerlerinde oturanlara, medet umanlara sesleniyorum!

2026-05-05 14:05 - Siyaset

Yıldırım'dan bankalara çağrı: Reel sektöre destek zamanı

2026-05-05 00:23 - Ekonomi

DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Kerkük temasları olumlu geçti

2026-05-10 00:00 - Ekonomi

CHP'nin 108. mitingi Erdoğan'ın memleketi Rize'de...

2026-05-09 14:12 - Siyaset

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

2026-05-10 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Gaziantep’ten COP31’e gençlerin iklim çözümleri sahnede!

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den okul kantinlerinde denetim

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den bir destekte lise öğrencilerine

08:10 - Yerel

Tarihi geçmiş ürün satan 3 market 3 gün süreyle kapatıldı!

08:04 - Yerel

GTB'de Eylül ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon

10:18 - Asayiş

Manisa'da okula silahlı saldırı: 2'si ağır 11 yaralı...

08:48 - Asayiş

Ümit Özdağ'dan 'fon krizi' tepkisi: 11 ayda neden hiçbir tedbir almadınız?

00:52 - Siyaset