?>

Şahinbey'de kurban satış ve kesim noktaları

Şahinbey Belediyesi Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

Yerel - 2 yıl önce

Şahinbey Belediyesi Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Şahinbey Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamlayarak, ilçe genelinde 4 noktada kurbanlık satış yeri, 15 noktada ise kurban kesim noktası belirledi.

EKİPLERİMİZ SATIŞ SÜRESİNCE GÖREV YAPACAK

Satıcı ve alıcıların temiz bir ortamda kurbanlık alışverişini yapması için kurbanlık hayvan satış noktalarını temizleyen ekipler, satış süreci boyunca da denetim yaparak alanların temiz kalmasını sağlayacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı öncesinde Şahinbey Belediyesi’nin hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek “Kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesim alanlarımız belirlenmiş durumda. Öncelikle kurban satış alanları ve çevresini temizleyerek, kullanım için hazır hale getirdik. Kurban Bayramı’nda da ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi.

TAHMAZOĞLU KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ZABITA EKİPLERİ İLE DENETİM YAPTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde pastane, şekerlemeci ve fırınlarda denetim yaptı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekipleri ile birlikte ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini denetledi. Halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk, satılan ürünlerdeki son kullanma tarihi ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu ile ilgili denetimler yapıldı.

VATANDAŞIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ

Vatandaşın sağlığını önemsediklerini ve bu anlamda zabıta ekiplerinin sürekli görev başında olduğu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için 7/24 denetimleri devam ediyor Kurban Bayramı öncesi Zabıta ekiplerimiz ile birlikte gıda ürünleri satan fırın ve tatlı ürünleri satan iş yerleri ekiplerimiz tarafından denetleniyor. Amacımız vatandaşımızın sağlığı açısından hijyenik ortamlarda üretilen ve hazırlanan ürünlerle beslenmesini sağlamak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

KURBAN SATIŞ YERLERİ

Bu yıl ki kurban satış noktaları; Kahvelipınar Mahallesi Özdemirbey Caddesi ile Onur Mahallesi 43 nolu cadde arasında kalan 77 nolu cadde üzerindeki boş alanlar, Dumlupınar Mahallesi Yeşilvadi Bulvarı ile 156 nolu cadde arasındaki boş alanlar, Teksitil Kent Mahallesi 1 Nolu Sanayi Caddesi Mehmet Küçük Parmak Ortaokulu yanı, Şahintepe Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı ile 396 nolu cadde arasındaki boş alan olarak açıklandı.

KURBAN KESİM YERLERİ

Bu yıl 15 noktada yapılacak olan kesim yerleri ise Bahattin Kayalı İlkokulu, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu, Dr. Sadık Ahmet İlkokulu, Sena Büyük Konuk Ortaokulu, 23 Nisan Ortaokulu, Kocatepe Ortaokulu, Pakize Kemal Öğücü Ortaokulu, büyükşehir Belediye Kreşi,  Karataş Semt Pazarı, Deniz Semt Pazarı, Akkent Semt Pazarı, 23 Nisan Semt Pazarı, Kılınçoğlu Semt Pazarı, Güneş Semt Pazarı, Mavikent Semt Pazarı olarak açıklandı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ayrıca Kurban Bayramı öncesi ve bayram günü Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mesai saati gözetmeksizin işlerinin başında olacağını da sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kazım Koyuncu, mezarı başında şarkılarla anıldı

2023-06-25 19:31 - Magazin

Kerem Kınık’ın dört makam aracı olduğu ortaya çıktı!

2023-06-25 09:26 - Gündem

Çocuk tacizini haberleştiren gazeteci gözaltına alındı!

2023-06-27 09:33 - Gündem

Feyza Altun: 8 aydır Reha Muhtar’ın tacizlerine maruz kalıyorum

2023-06-22 08:13 - Gündem

CHP'li Melih Meriç'ten kamu mühendisleri için kanun teklifi

2023-06-23 08:35 - Siyaset

Fatih Altaylı: Madem başa dönecektik, biz bu b.ku niye yedik?

2023-06-23 11:25 - Gündem

THY pilotu için flaş iddia...

2023-06-20 19:19 - Gündem

Gaziantep'te ulaşım, bayram boyunca ücretsiz!

2023-06-24 11:12 - Yerel

Sabancı Vakfı, “Hatay’a 3 Ayda 3 Okul” sözünü tuttu

2023-06-22 10:33 - Eğitim

Merdan Yanardağ'ı hedef gösteren İYİ Partililere tepki

2023-06-27 11:24 - Gündem

İlgili Haberler

GTB'de Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den, kafe ve eğlence yerlerinde gürültü denetimi

00:00 - Yerel

Fedaioğlu: Sağlıkta entegre sistem başladı, ilk adım aile hekimi!

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den 400 TL elektrik, 400 TL su faturası desteği

00:00 - Yerel

Yıldırım: Artık günü kurtarmakla değil, geleceği inşa etmekle meşgul olmak istiyoruz

00:25 - Yerel

Günün Manşetleri

Galatasaray, Victor Osimhen'i KAP'a bildirdi, işte maliyeti...

22:26 - Spor

Son Dakika... Muhittin Böcek'in gelinine tutuklama talebi!

21:25 - Gündem

Rıza Akpolat'ın baldızı adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

17:50 - Gündem

AYM'nin kararına göre Tayfun Kahraman yeniden yargılanacak!

16:18 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

15:53 - Ekonomi