?>

Şahinbey'de 10 bin konutun ilk etap kuraları çekilecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçekleştiriyor.

Yerel - 22 saat önce

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçekleştiriyor. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak 10.000 konutun ilk etabı olan 3.385 konutun kuraları 18 Ekim Cumartesi günü çekilecek.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ev sahibi olamayan vatandaşların umutlarını gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek dar gelirli vatandaşlara faizsiz, uygun taksitli konut imkânı sunan Şahinbey Belediyesi, yeni bir büyük adım daha atıyor. Başkan Tahmazoğlu, 18 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan 10.000 konutun ilk etabı olan 3.385 konutun kura çekimi ile yine binlerce ailenin  daha ev sahibi olacağını müjdeledi.

AYLIK 14 BİN TL İLE EV SAHİBİ OLUNACAK

Proje kapsamında ev sahibi olacak vatandaşlar için önemli bir kolaylık da ödeme planında sağlandı. Başkan Tahmazoğlu, taksit ödemelerinin 2027 yılının Ocak ayında başlayacağını ve aylık ödemelerin 14.000 TL’den itibaren olacağını açıkladı. Bu uygulama ile vatandaşlar, kira öder gibi ev sahibi olacak. Şahinbey Belediyesi’nin kendi finansman modeliyle yürüttüğü projede faizsiz ve banka aracısız ödeme sistemi uygulanacak.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımız hiçbir banka ya da kredi yüküne girmeden, doğrudan belediyemiz aracılığıyla ev sahibi olabilecek. Bizim tek amacımız her bir hemşehrimizin güvenli, huzurlu bir yuvada yaşamasını sağlamak. Konut maliyetinin %20’si olan 420.000 TL’yi peşinatı sizden tek seferde talep etmiyoruz. Sizi yormayacağız; bu ödemeyi dört eşit taksit halinde yapabileceksiniz. 105.000 TL’lik ilk taksit 2026 Ocak ayında, diğer taksitler ise 2026 yılının Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında ödenecek. Sizlere rahat nefes aldırmak için bu yıl içinde sizlerden herhangi bir ödeme talep etmiyoruz. 2026 yılında da peşinat dışında herhangi bir ödeme alınmayacak. Evinize yerleşmeden taksit ödemeyeceksiniz. Konutlarımızı 2026 yılının sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız ev taksitlerini eve taşındıktan sonra ödemeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE AİLENİN YÜZÜ GÜLECEK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmak olmadığını ifade ederek “Bizim için belediyecilik sadece yol yapmak, park yapmak değildir. Asıl görevimiz vatandaşımızın, hayatına dokunmaktır.Kimsenin evsiz kalmaması, her ailenin kendi yuvasında huzurla yaşaması için çalışıyoruz. 18 Ekim’de yapılacak kura çekimiyle binlerce ailemizin yüzü gülecek. Bu bizim için büyük bir mutluluk.”

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK MODEL

Şahinbey Belediyesi, son yıllarda hayata geçirdiği sosyal konut projeleriyle Türkiye'deki yerel yönetimlere örnek oluyor. Bugüne kadar on binlerce aileyi ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, her projesinde vatandaşların ödeme gücünü dikkate alarak hareket etti.

Bu yaklaşımın Türkiye genelinde sosyal konut politikasına ilham verdiğini belirten vatandaşlar, Şahinbey modelinin “yerelde konut sorununa kalıcı çözüm” sunduğuna dikkat çekiyor.

ŞAHİNBEY MODELİNE BÜYÜK İLGİ

Daha önce yapılan 9.833 konutun 5.088’i sosyal konut olarak vatandaşlara uygun ödeme şartları ile veren Şahinbey Belediyesi yeni proje ile birlikte sosyal konut sayısını 15.088’e çıkarırken yaptığı konut sayısını ise 19.833’e çıkarmış olacak. Yapılacak olan 10.000 konutun ilk etabı olan 3.385 olurken ilk kura çekilişi 18 Cumartesi günü saat 09:00'da Şahinbey Spor Salonun da gerçekleştirilecek.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR YAĞMURU

Projeye başvuran vatandaşlar, uygun fiyat ve faizsiz ödeme imkânı nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Yıllardır kira ödüyoruz ama bir türlü ev alamamıştık. Başkanımız sayesinde artık bizim de bir yuvamız olacak. Allah razı olsun.” sözleriyle duygularını dile getirdiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Erdoğan'dan fotoğraf açıklaması: O kare gerçek Türkiye fotoğrafı

2025-10-08 11:45 - Siyaset

Erdoğan'dan Özgür Özel'e özür yanıtı

2025-10-10 15:44 - Siyaset

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

Arınç: Gerekirse İmralı'ya ben giderim!

2025-10-13 11:26 - Siyaset

AKP'ye geçen belediye başkanları Erdoğan'ın elini öpme yarışına girdi!

2025-10-08 15:07 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Milletin iradesine, yine milletin kendisi sahip çıkacaktır

2025-10-10 15:38 - Gündem

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Başsavcılık, Mansur Yavaş için soruşturma için izin istedi!

2025-10-10 23:29 - Gündem

Mansur Yavaş'tan açıklama: Çağırırlarsa, gönüllü olarak ifadeye vermeye hazırız!

2025-10-11 12:59 - Gündem

İlgili Haberler

GSO heyeti ‘’K 2025 Düsseldorf Plastik ve Kauçuk Fuarı’’na katıldı

00:00 - Yerel

Gaziantep'te “Bağımsızlık Seferberliği İş Birliği Protokolü” imzalandı

00:00 - Yerel

Akıncı'dan “Dünya Gıda Günü” mesajı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de “Sanat, Bilim ve Tarım Akademisi” programları başladı

00:00 - Yerel

Medeniyet Söyleşileri’nin 112’nci konuğu Mehmet Dinç oldu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Karaca Bozgeyik: Genel Merkez’in adayı algısı yaratılarak, örgütün iradesine ve vicdanına ipotek konulmak isteniyor!

16:43 - Siyaset

Kaçan Ünsal Ban için AKP'den ilk yorum: Bağımsız yargıdan kimse kaçamaz

16:07 - Gündem

PKK yöneticisi Duran Kalkan: Öcalan özgür olmazsa dağdan bir kişi bile inmez!

15:27 - Gündem

Ünsal Ban, yurtdışı çıkış yasağına rağmen kaçtı!

09:07 - Gündem

Abdullah Kiğılı: Bizi büyük bir felaket bekliyor!

08:25 - Ekonomi