?>

Safra kesesinde 500 taş çıktı!

Gaziantep’te yaşayan 42 yaşındaki hasta, yıllardır yaşadığı karın ağrısı ve hazımsızlık şikayetlerinin ardından Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne başvurdu.

Sağlık - 8 ay önce

Gaziantep’te yaşayan 42 yaşındaki hasta, yıllardır yaşadığı karın ağrısı ve hazımsızlık şikayetlerinin ardından Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın safra kesesinde 500’ü aşkın taş olduğu tespit edildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner tarafından gerçekleştirilen laparoskopik kolesistektomi (kapalı safra kesesi ameliyatı) ile hasta kısa sürede sağlığına kavuştu. Kapalı yöntemle yapılan bu ameliyatta karında yalnızca birkaç küçük kesi açılıyor; hasta genellikle aynı gün taburcu edilip günlük yaşamına dönebiliyor.

Prof. Dr. Şahiner, “Bu kadar fazla taş çok nadir görülür. Laparoskopik yöntemle hem başarılı hem de konforlu bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızın şikayetleri sona erdi, bir gün içinde taburcu ettik.” açıklamasında bulundu.

İhmal Edilen Belirtiler Uyarı Niteliğinde Olabilir

Safra kesesi taşları; hazımsızlık, şişkinlik, mide rahatsızlığı ve sırta vuran ağrı gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor. Ancak bu belirtiler çoğu zaman başka rahatsızlıklarla karıştırılıyor ya da önemsenmiyor. Prof. Dr. Şahiner, “Bu tür şikayetleri olan kişilerin vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması büyük önem taşıyor.” uyarısında bulundu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği, güncel teknolojiyle donatılmış altyapısı ve uzman hekim kadrosuyla, safra kesesi hastalıkları başta olmak üzere pek çok cerrahi alanda başarılı operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den öğrencilere günübirlik deniz kampı

2025-07-26 00:55 - Yerel

Ödül alırken Sahnede hayatının şokunu yaşadı: Özge Ulusoy dolandırıcılıkla suçlandı!

2025-07-24 10:54 - Magazin

İmamoğlu’nun şirketine kayyum olarak atanan Enis Güçlü Şirin'in 20 yerden maaş aldığı ortaya çıktı!

2025-07-21 17:33 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni LGS açıklaması: '29 kişi görevden uzaklaştırıldı'

2025-07-21 17:30 - Eğitim

MSB duyurdu: Üsteğmen Tuğrul Özsu şehit oldu!

2025-07-23 20:21 - Asayiş

Muharrem İnce'den Bakan Tekin'e: Nankör Yusuf!

2025-07-20 18:12 - Siyaset

İsrail basını: Netanyahu zehirlendi!

2025-07-20 16:35 - Dünya

Eskişehir'deki orman yangınında 10 orman işçisi şehit oldu!

2025-07-23 20:57 - Asayiş

Bomba iddia: Şimşek gidiyor, yerine Cevdet Yılmaz geliyor!

2025-07-25 13:30 - Ekonomi

MHP'li Belediye Başkanı Musa Sarıaslan trafik kazasında öldü

2025-07-25 13:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Kanser tedavisinde hayat kurtaran yöntem: Radyoterapi

00:00 - Sağlık

“Ramazanda Sağlık Programı” vatandaşlardan büyük ilgi gördü

00:00 - Sağlık

Serebral Palside Erken Ortopedik Takip hayat kalitesini artırıyor

00:00 - Sağlık

Sünnet uzman hekimler tarafından yapılmalı...

00:00 - Sağlık

Dr. Başar Aksoy, Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

İBB Davası'nın 4. gününde savcı, İmamoğlu'nun salondan çıkarılmasını talep etti!

19:15 - Gündem

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

18:17 - Ekonomi

Hüseyin Baş: Şii–Sünni çatışması çıkarmak istiyorlar!

18:03 - Siyaset

CHP’li Meriç isyan etti: Gaziantep’e verilen sözler nerede?

18:01 - Siyaset

Ertuğrul Kaya: 99 yıllık tahsis hangi vicdana sığar?

17:57 - Siyaset