?>

RTÜK'ten tehdit savunması: Kişiye özel gönderilmiştir

RTÜK, televizyon yöneticilerine gönderilen “yangın görüntüleri uyarısı” ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Gündem - 4 yıl önce

RTÜK, televizyon yöneticilerine gönderilen “yangın görüntüleri uyarısı” ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

RTÜK'ün televizyon yayıncılarına gönderdiği "Sadece yanan alanların ısrarla ekranlara taşınması, kaos havası beklentisinde olan çevrelerin istediği yönde bir yayıncılıktır" ifadelerini içeren mesajı tepki çekmiş, RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, mesaja ilişkin; "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine 'Yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm' diye tehdit savuruyor" açıklaması yapmıştı.

RTÜK Başkanlığı, mesaj için açıklama yaptı. Açıklamada, mesaj için “RTÜK'ün medya kuruluşlarını, tarafların imza altına aldığı Yayıncılık Etik İlkeleri çerçevesinde uyarması kadar doğal bir şey yoktur" denildi.

Açıklama şöyle:

"Ülkemizdeki radyo ve televizyon yayıncıları, TBMM’de millet iradesiyle çıkarılan 6112 sayılı Yasa çerçevesinde faaliyet göstermektedirler. Ayrıca RTÜK tarafından paydaşlarla birlikte hazırlanan ve yayıncılarımızın altına imza koyduğu Görsel-İşitsel Yayıncılık Etik İlkeleri ortadadır. Bütün yayıncılarımız yayıncılık ilkelerinin farkındadır. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anayasa ve Kanunla teşekkül etmiş resmi yayıncılık otoritesidir. RTÜK’ün yayıncı kuruluşlarla teması doğaldır ve bu ilişkiler görevleri arasındadır. RTÜK Başkanlığı, Yasanın verdiği yaptırım yetkisinden önce yayıncı kuruluşlarla diyalog halinde yayınlardaki eksikleri istişare etmektedir. Gerekli hallerde uyarılar doğrudan muhatap Genel Yayın Yönetmenine iletilmektedir.

“KİŞİYE ÖZEL OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR”

RTÜK Başkanlığı tarafından yapılan her olumlu ve yapıcı açıklamayı kamuoyuna farklı bir şekilde sunma çabası manidardır. Üst Kurul Başkanlığımız açık kapı iletişim politikasıyla hareket etmektedir.

 !#**h31600**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

'Türkiye nereye gidiyor' anketinde çarpıcı sonuçlar!

2021-08-03 14:53 - Gündem

RTÜK'ten kanallara 'yangın' tehdidi!

2021-08-03 14:32 - Gündem

AKP'li Başkan: 'Keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler!

2021-08-02 20:56 - Gündem

Demirkol'dan yandaş Karagül'e tarihi yanıt!

2021-08-02 11:38 - Gündem

Erdoğan bu kez otobüsle giderken çay fırlattı!..

2021-08-01 00:41 - Gündem

Ahmet Ümit: Biz Avrupa’nın uşağı mıyız?

2021-07-28 19:34 - Gündem

İstanbul'un göbeğindeki üniformalı Afganlar kim?

2021-07-28 18:35 - Gündem

Gaziantep'te polis evinde kafasına sıktı!

2021-07-31 23:42 - Asayiş

Sedat Peker'den yangınlarla ilgili açıklama...

2021-08-02 18:01 - Gündem

Böcek: Bütün yetkililere sesleniyorum, yanıyor insanlar!

2021-08-02 18:47 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Hasan Mutlu'yu operasyondan önce AKP ve MHP'li yöneticiler aradı!

17:46 - Gündem

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Erdoğan'dan, Netanyahu'ya: Kudüs'ün kirletilmesine izin vermeyeceğiz!

16:10 - Gündem

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Günün Manşetleri

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş

CHP'li Köyceğiz Belediyesi'ne operasyon

11:35 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin kendisini eleştirebilecek isimleri saydı...

11:11 - Gündem

Fatih Altaylı, İmamoğlu'na yürek burkan o soruyu sordu

10:33 - Gündem